Ruski nogometaši Kokorin i Mamajev osuđeni na zatvorske kazne zbog huliganskog napada

Foto: Snimka zaslona

Ruski nogometaši Aleksandar Kokorin i Pavel Mamaev osuđeni su na godinu i pol zatvora zbog huliganskog napada i premlaćivanja ruskog političara Denisa Paka u jednom moskovskom kafiću u listopadu prošle godine, te napada na jednog vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U incident su bili uključeni i Kokorinov brat Kiril i još jedan mladić, a obojica su dobila istovjetne kazne kao i nogometaši.

Napadač Zenita Kokorin i veznjak Krasnodara Mamaev su u listopadu prošle godine u alkoholiziranom stanju u jednom kafiću u Moskvi pretukli Paka, te njegovog prijatelja Sergeja Gaisina, šefa Državnog znanstvenog centra.

Pak, koji je dužnosnik u ruskom ministarstvu industrije i trgovine, zamolio je nogometaše da se malo stišaju, nakon čega su ga fizički napali. Kokorin ga je čak udario stolicom u glavu zbog čega je Pak dobio potres mozga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati ranije istog dana ruski nogometaši i njihovi prijatelji su napali jednog vozača na parkiralištu i pretukli ga. Napadnuti čovjek uspio im se istrgnuti i pobjeći, ali nogometaši su ga zatim sustigli i brutalno iscipelarili.

Ruski ministar sporta Pavel Kolobkov poručio je kako Kokorin i Mamajev više nikada neće igrati za reprezentaciju posebice što im ovo nije prvi takav incident. Nakon ispadanja ruske reprezentacije s Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine izazvali su incident u jednom noćnom klubu u Monte Carlu zbog čega su izbačeni iz nacionalne vrste. Kokorin se kasnije ispričao i vraćen je u nacionalnu vrstu.

Kokorin je u dresu ‘zbornaje’ sakupio 48 nastupa postigavši 12 golova, dok je Mamajev upisao 15 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.