Nastavak Lige prvaka: Šahtar dočekuje goropadni Bayern daleko od kuće

Foto: fah

Šahtar će u prvoj utakmici 1/16 finala Lige prvaka ugostiti minhenski Bayern, u gostima. Da, dobro ste pročitali. Niti jedna momčad neće formalno biti domaćin u prvom susretu. Razlog je jednostavan, a to je rat na istoku Ukrajine. Zbog toga je odlučeno da se ovaj susret odigra na Areni Lviv, udaljenoj 966 kilometara od Donjecka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetanu Šahtara Dariju Srni to predstavlja problem, jer kako kaže kapetan “Rudara” i hrvatske reprezentacije, to nije njihov dom i to neće biti ona prava domaćinska atmosfera na koju su navikli kad igraju na Donbass Areni.

GERMANY SOCCER CHAMPIONS LEAGUE
“Za nas to je veliki problem, zato što ne igramo kod kuće. Praktički igramo u gostima, na novom stadionu. Nemamo onu snagu koju inače imamo na Donbass Areni, jer to je nešto posebno, među našim navijačima, u našem gradu” – rekao je Srna na press konferenciji uoči utakmice.

Šahtar još nije odigrao službenu utakmicu u 2015. godini, osim nekolicine pripremnih, prijateljskih utakmica, nisu imali ozbiljniji test. Prošlo je deset tjedana od posljednje natjecateljske utakmice, no to ne brine previše trenera Mirceu Lucescua, koji smatra kako će njegovi igrači biti heroji ako pobjede veliki Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit ćemo heroji ako pobijedimo Bayern i plasiramo se u iduću rundu. Za razliku od nas, Bayern je do sada odigrao četiri ozbiljne utakmice, dok smo mi samo radili na tjelesnoj spremi. Znamo koliko je jak Bayern, među najboljim klubovima svijeta je i ima sjajnog trenera koji jako voli svoj posao” – istaknuo je rumunjski strateg ukrajinskog kluba, Lucescu.

Šahtar će biti bez Tarasa Stepanenka, važnog igrača Lucescuova sastava, kao i bez Bernarda, za kojeg je Lucescu rekao kako ima rješenje, odnosno dobre zamjene. Ostali igrači su zdravi i na raspolaganju treneru.

Bayern posramio HSV i najavio ulazak u formu u pravo vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je pokazao da ulazi u formu baš kad treba, pred početak Lige prvaka. U posljednjoj utakmici pred put u Ukrajinu, doslovno su pregazili HSV s osam komada na svojoj Allianz Areni. Toj “tragediji” svjedočio je i naš Ivica Olić. Pep Guardiola doveo je Bavarce u Ukrajinu još u ponedjeljak, a mnogi od njih su ostali zatečeni ratnim stanjem u toj državi.

“Teško je shvatiti o kakvoj se situaciji radi, sve dok je dođete tu u Ukrajinu. Bit će nezgodno igrati protiv ekipe koja se već neko vrijeme snalazi u ovakvim uvjetima, sigurno će biti motivirani” – izjavio je Thomas Muller prije jučerašnjeg treninga.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Trener Guardiola pohvalnim riječima govorio je o Šahtaru, treneru Lucescuu i suparničkim igračima. Jasno je i Guardioli, barem tako govore njihovi prošli dvoboji, kako Šahtar neće biti lak zalogaj Bavarcima, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poznajem i jako cijenim trenera Lucescua. On je vrlo pametan trener i ima jako dobro posloženu momčad. Rekao sam svojim igračima da mogu biti ponosni ako pobijede Šahtar. Trener Lucescu ima na raspolaganju sjajne igrače poput napadača Luiz Adriana, Douglasa Coste, Marlosa, Taisona i Alexa Teixeire. Posebne riječi imam za njihovog kapetana Darija Srnu, kojeg sam pratio u klubu i reprezentaciji. On bi svakom klubu na svijetu bio talisman” – biranim riječima izrazio se Pep o našem i Šahtarovom kapetanu.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Kod Bavaraca u sastav se vraća Ribery, koji je ušao u igru protiv HSV-a i postigao pogodak, a lako je moguće da na terenu bude i “osigurač” Xabi Alonso, koji ima manjih problema s tjelesnom spremom pred ovaj susret, no Guardiola misli kako će i on biti spreman. I dalje su “out” kapetan Lahm, Martinez i Alcantara.

“Ako odigramo ispod naše razine, možemo ispasti od Šahtara. No u dobroj smo formi i u dobrom smo raspoloženju. Finale? Dalek je put do tamo, moram reći. Današnja utakmica je prvi korak prema tom cilju” – zaključio je press konferenciju strateg bavarskog kluba, Pep Guardiola.

Liga prvaka, 1/16 finala, Arena Lviv, 20.45:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk; Fred; Douglas Costa, Fernando, Alex Teixeira, Taison; Luiz Adriano

Bayern Munchen: Neuer; Rafinha, Dante, Boateng, Bernat; Schweinsteiger, Alaba, Müller; Robben, Lewandowski, Ribéry

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.