Sammir tvrdi da je “u Zagrebu upao u rupu”, Ćorluka: “Hrvatska ima iste šanse kao i Brazil”

Unatoč činjenici da je u kamp hrvatske nogometne reprezentacije upala i brazilska vojska potvrđujući time nagađanja o kompliciranoj brazilskoj sigurnosnoj situaciji život hrvatskih reprezentativca ide dalje ustalljenim tjekom. Održana je i prigodna konferencija za novinare na kojoj su odgovarali Sammir i Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Možemo ponoviti Francusku 1998. godine. Gledao sam tada Hrvatsku, sjećam se da me Davor Šuker impresionirao. Nevjerojatno je s kakvom je lakoćom zabijao. Bio je prvi strijelac turnira, Hrvatska je bila hit i iznenađenje. Siguran sam da nešto slično možemo ponoviti u Brazilu, rekao je Sammir.

Sammir danas igra u španjolskom Getafeu, no nogometnu reputacjiu stekao je u našem Dinamu, pa i državljanstvo. Znan je bio po učestalim incidentima, svako maloje bio ulovljen u nedozovljenim izlascima do dugo u noć. Sada o tim danima kaže:

– U Zagrebu sam bio nesretan. Upao sam u rupu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran Čorluka, pak, nalazi se u situaciji da se zbog svoje polivalentnosti često premješta u momčadi. Nakon ozljede lijevog braniča Pranjića mnogi ga vide protiv Brazila i na toj poziciji,

– Spreman sam igrati gdjegod izbornik zaželi. Inače, Nisam često igrao s Lovrenom, i nije baš bilo na najboljoj razini, priznajem, ali za sve postoji prvi put i nadam se da ćemo se uskladiti kada je najvažnije..

– Osjeća se pozitivna trema. Svi sanjaju o Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a mi još igramo utakmicu otvaranja s domaćinom. Nema te momčadi koja se ne bi željela mijenjati s nama. Gledao sam Brazil protiv Srbije, Brazilici su igrali protiv dobre momčadi i nismo vidjeli sve od Brazila u toj utakmici. U četvrtak će igrati drugačijim stilom nego protiv Srbije. No, u nogometu je sve moguće, a budemo li razmišljali pesimistično, izgubit ćemo. Budemo li optimisti, možemo nešto napraviti. Treba biti realan i reći da smo u teškoj skupini te imamo jednake šanse kao Kamerun i Meksiko za prolazak u drugi krug. Imamo momčad za to i možemo to ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.