Site icon narod.hr

Samovojska: Arhaičan nogomet spasio je Englesku

Foto: snimka zaslona

Engleska je među osam najboljih momčadi Europe, iako ima puno kritika na izbornika Garetha Southgatea. HRT-ovi analitičari Tomislav Ivković i Anton Samovojska osvrnuli su se na situaciju s medijima uvijek zanimljivim Englezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nema natjecanja na kojem su bili, a da nije bilo kritika. Apropo izmjena Bellinghama i Kanea, znate kad trener razmišlja da vadi njih dvojicu? Nikad, a možda ni tad. To su neke zamisli koje nemaju nikakve logike. To su dva najbitnija igrača u engleskoj reprezentaciji i trener ne smije ni pomisliti da ih vadi. Englezi su u ovim produžecima i kad su riskirali na kraju, napravili su onaj staromodni engleski nogomet, centriraj, nabij, ako prođe, prođe, i prošlo je. Kad su zabili drugi gol, stali su. Poslije su odigrali onako kako su trebali, sačuvali su vodstvo i odveli Englesku do pobjede, i to je jedino bitno, kaže Ivković.

– Ja nisam analitičar, ja sam trener, da li sam dobar, loš ili katastrofalan, to nema veze, no kad pričamo o trenerima ne pada mi na pamet kritizirati bilo koga, možda na neki moj način, ako mislim da je netko drugi trebao igrati lijevog ili desnog beka, ali on najbolje zna, a da ja procjenjujem njegovu kvalitetu, to mi ne pada napamet, dodao je Ivković.

– Činjenica je da je Engleska zaigrala stvarno arhaičan nogomet, ali da nisu tako odigrali ne bi nikad izjednačili. Southgate je uvodio sve igrače koji mogu nešto učiniti na visoku loptu. Nije vadi Kanea, jer ga ne smije vaditi. Ta arhaična igra je spasila Englesku i odvela je u četvrtfinale, dodao je Anton Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version