Site icon narod.hr

Samovojska: Fenomenalna utakmica, trebala je završiti 4:3 za Borussiju

Foto: snimka zaslona

Borusia Dortmund je u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka s 1:0 pobijedila PSG. Iako je postignut samo jedan pogodak, bila je to “bogata” utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica može završiti 0:0, a da bude fenomenalna. Bilo je toliko prigoda, ta je utakmica trebala završiti 4:3 za Borussiju ili PSG. Bilo je toliko prilika da je to nevjerojatno. U drugom dijelu se razbudio PSG, pokazao da se ne zadovoljava s 1:0, da hoće na teškom terenu postići dobar rezultat, nažalost nije uspio, rekao je Anton Samovojska na HRT-u.

– Odlično drugo poluvrijeme, nešto tako smo i očekivali, ali i neki gol, nažalost nije pao. PSG se probudio u nastavku, imao dvije stative, i Dortmund je imao šansi, žao mi je da nije bilo više golova, no lijepa utakmica, dodao je Vedran Ješe.

Dugo su oba trenera čekali s izmjenama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teško je mijenjati, u HNL-u naši treneri ako mogu promijeniti pet igrača, promijene pet igrača, da mogu sedam, mijenjali bi sedam. Volio sam razgovarati s Mladinićem kad je bio u NK Zagreb, pa smo pričali o inzistiranju na zamjenama. On je uvijek govorio “zamjena kad je nužna, ali kad mijenjaš ne znaš nikad što ćeš dobiti, hoće li igrač biti bolji ili lošiji od ovog kojeg si zamijenio”. Kod najvećih trenera, Guardiole na primjer, najčešće mijenja jednog ili dvojicu, u manje važnim utakmicama promijeni trojicu ili četvoricu ako mu slijedi važna utakmica. Ovdje se mijenjalo na samom kraju, tek toliko da se unese malo svježine, rekao je Samovojska.

Kako ocjenjuje igru Mbappea?

– Mbappea u prvom poluvremenu nismo uopće vidjeli, u drugom je nešto počeo igrati, ali to nije Mbappe kojeg ja čekam, igrač na najvećoj mogućoj razini,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sancho je odigrao vrlo dobru utakmicu u domaćim redovima?

– To je bio Sancho na najvećoj razini, onaj Sancho kojeg je prije dvije i pol godine kupio Manchester United, takav bi trebao biti stalno. Prošao je solidnog beka kao da ne postoji. Bio je briljantan, misli Samovojska.

Uzvratni susret?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bit će drugačija utakmica, Borussia je vani drugačija nego doma. PSG će biti drugačiji nego danas, upalili su motore u nastavku, u uzvratu će sigurno biti druačiji, smatra Vedran Ješe.

– Pariz je još uvijek favorit, iako zaostaje 1:0, zaključio je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version