Samovojska i Ivković uvjereni u prolazak Reala

Foto: snimka zaslona

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Chelsea 2:0. Susret su analizirali Anton Samovojska, Tomislav Ivković i Marijo Strahonja za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Real je držao sve konce, Chelsea nije uspijevao napraviti ništa. Ne vidim nakon ovog večeras što mogu napraviti u uzvratu i kako zaprijetiti Realu. Real je bio dobar, iskusan pametan, kad je trebalo stati, stao je, kad je trebao biti brži, dignuo je tempo, rekao je Samovojska.

– Real nije srljao, imao je kontrolu nad utakmicom. Nažalost, poslije isključenja smo mislili da će još bolje izgledati, no Chelsea je bio gust. Tipični gol Asensija, fantastično za Real i zaslužena pobjeda 2:0. Real nema više obaveza u prvenstvu, stožerni se igrači mogu odmoriti i pripremiti za uzvrat. Chelsea nema pravo na odmor, moraju loviti bodove, no bit će im teško ove sezone jer ne vidim što mogu napraviti u šest dana da preskoče prepreku kao što je Real, smatra Ivković.

Pohvale Modriću, Kovačić bez pomoći suigrača

Luka Modrić je za Kraljevski klub igrao do 82. minute, a kapetan hrvatske reprezentacije je u 50. minuti imao lijepu priliku, no njegov udarac završio je tik uz vratnicu. S druge strane Mateo Kovačić je na terenu proveo cijeli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Luka Modrić je igrao vrlo dobro, standardno izvrsno, pametno igra, njegove ideje, lopte, sve. Uvijek loptu dobije onaj igrač koji je u najboljoj poziciji. Nevjerojatno kako dobar osjećaj za igru ima, rekao je Samovojska.

– Kovačić se traži, nudi, ali nije imao pomoć od ostalih igrača. To je najteže. Zato je Real dobivao puno lopti pod pritiskom i pametno su stajali blizu igrača Chelseaja. Imali su višak od prve minute, ističe Ivković.

Dvoboj je sudio 33-godišnji francuski sudac François Letexier.

– Nimalo jednostavna utakmica za suđenje u kojoj je potvrdio talent. Uvodni kartoni školski dodijeljeni, morali su se dati. Poslije je imao dobre procjene. Vrlo dobro suđenje s obzirom na to da se radi o mladom sucu. Mislim da će dobiti vrlo visoku ocjenu, smatra Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 60. minuti crveni karton dobio je Ben Chilwell nakon što je kao zadnji igrač obrane oborio Rodryga.

– Radi se o povlačenju i situaciji za postizanje pogotka. Sudac je mudro prišao situaciji, konzultirao se s pomoćnim sucem i donio ispravnu odluku bez provjere VAR-a, rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.