Sarkazam s pokrićem? Zna li Pep Guardiola gubiti?

Foto: Snimka zaslona/Twitter

Nogometaši Liverpoola u velikom su derbiju na Anfieldu svladali Manchester City sa 3:1 i tako su pokazali kako je u ovom trenutku prvak Europe kvalitetom ispred prvaka Engleske, što sugerira i prvenstvena ljestvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Liverpool je Cityju pobjegao na devet bodova i nakon tridesetak godina na najboljem je putu da ponovno osvoji Premiership. Posljednji put Liverpool je bio prvak Engleske davne 1990.

Pogotke za Redse su zabili Fabinho (6), Salah (13) i Mane (50), dok je počasni gol za City postigao Bernardo Silva u 77. minuti.

Liverpool je bio bolji i potpuno je zasluženo slomio momčad Pepa Guardiole, koji je nakon utakmice pokazao ponovno koliko može biti sarkastičan kada rezultat izostane. Naime, još prije nekoliko dana Guardiola je na tiskovnoj konferenciji na sarkastičan način govorio o suđenju, nakon derbija na Anfieldu večeras je sve samo, više – manje, ponovio. Ipak nakon poraza od Liverpoola Guardiola možda i ima razloga za nezadovoljstvo. Naime, bilo je nekoliko spornih situacija, a sve one otišle su na štetu ”Građana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, igrala se 84. minuta utakmice, Manchester City gubio je 3:1, a Guardiola je gubio živce uz rub terena. Naime, šest minuta prije kraja Sterling je pogodio u ruku Alexandera-Arnolda, sudac nije svirao ništa, a Guardiola je bio na klupi te je izgubio potpuno živce, vikao je, skakao, vrištao Oliveru da u čak navrata nije želio pokazati na bijelu točku i svirati jedanaesterac zbog igranja rukom.

Nakon utakmice skupo plaćeni trener čestitao je nogometašima Liverpoola na zasluženoj pobjedi, a onda je red došao i na sudačku trojku, koju je častio očitim sarkazmom. Naime, teatralno im je čestitao na suđenju te im je ponovio, više puta: ”Puno vam hvala!” Naravno, Guardiola je tako iskazao svoje nezadovoljstvo, a koje je pokazao i na presici, iako se do tada donekle smirio. Međutim, Katalonac ipak nije želio prešutjeti sporne trenutke:

”Pitajte suce. Zašto mene to pitate? Pitajte Mikea Rileyja i dečke iz VAR-a. Ne želim o tome razgovarati. Želim pričati o našem nastupu večeras”, rekao je trener aktualnog prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sezona odmiče, a što se donekle može osjetiti i u Ligi prvaka, dojam je kako City pada u formi. Naime, u prošlom kolu Lige prvaka osvojili su tek bod protiv Atalante u gostima, iako su svi očekivali uvjerljivu pobjedu. U prvenstvu zaostaju devet bodova, a uskoro dolaze na Maksimir na noge Dinamu, u Maksimir bi City mogao doći neopterećen prolaskom skupine s obzirom kako je uvjerljivo prvi u grupi, što bi moglo ići na ruke hrvatskom prvaku koji bi takvu jednu situaciju mogao iskoristiti ne bi li ipak došao do osmine finala Lige prvaka.

Kad smo Guardiole recimo kako je tijekom prošle sezone Manchester City dominirao u prvenstvu Engleske, no, bilo je više spornih situacija na štetu Cityjevih protivnika, tada Guardiola nije bio sarkastičan kao što je to posljednjih dana. Veliki trener mora biti jednako velik i u pobjedi i u porazu. No, glavno je da su njegove reakcije, njegove grimase u finišu derbija na Anfieldu, postale pravi hit na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.