Sastav Modrih: Dinamo protiv Legije traži put prema Ligi prvaka

Foto: fah

Večeras od 20 sati Dinamo na Maksimiru igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv vrlo neugodne poljske Legije, koja je daleko kvalitetniji protivnik od Omonije. Ipak, tome unatoč hrvatski prvak je favorit. Za Modre je susret s Legijom najvažnija utakmice sezone, iako su osigurali europsku jesen kroz Konferencijsku ligu, no Dinamo želi više, želi plasman u Ligu prvaka. Dinamo bi prolaskom Legije osigurao plasman u grupnu fazu Europske lige i play-off Lige prvaka, u kojem bi igrao protiv pobjednika susreta Crvena zvezda – Sheriff. Teško je sada reći za koga bi u jednoj takvoj utakmici, u kojoj bi Modri igrali protiv Zvezde, navijali tzv. hrvatski medii.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novu sezonu Prve hrvatske lige Dinamo nije krenuo baš najbolju, nakon tri utakmice Modri imaju od devet mogućih tek četiri boda, međutim, zato Modri u Europi igraju odlično te pobjeđuju. četiri utakmica, četiri pobjede. Problem Dinama su napadači koji su u lošoj formi, ipak, Dinamo se može pouzdati na sjajnog Lovu Majera te Luku Ivanušeca i Mislava Oršića.

Krznar bi protiv Legije trebao izvesti najjači mogući sastav, s kojim bi Plavi trebali pobijediti poljsku momčad.  U najavi susreta trener Damir Krznar je rekao:

“Ispred nas je zahtjevna utakmica, možda i najvažnija u ovom dijelu kvalifikacija. To je utakmica koja nas, ako sve bude uredu, vodi u play-off i time bismo ispunili naš osnovni cilj, ulazak u skupine Europa lige. Legia je kombinatorna momčad koja voli posjed lopte i voli nadmetanje. U napadačkom dijelu su iznimno opasni, s dva beka visoko postavljena. Taj napadački dio je bolji dio Legije. Ona igra u sličnoj formaciji kao Rijeka i bila je to prilika da se adaptiramo na Legiju kroz Rijeku. Što se tiče napada možemo biti zadovoljni, no bilo je tu i individualnih grešaka koje su nas koštale boljeg rezultata. Međutim, s fazom napada, s posjedom lopte, s progresijom možemo biti zadovoljni. Naravno, protiv Legije će biti drugačija utakmica.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković, Lauritsen, Ristovski, Franjić, Theophile-Cathriene, Mišić, Majer, Jakić, Ivanušec, Oršić, Petković…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.