Site icon narod.hr

Sažetak 10. dana natjecanja EI Baku – Uspješna je bila jedino Dorotea Sutara

epa04812944 Ganna Rizatdinova of Ukraine performs in the Rhythmic Gymnastics Individual Ribbon final of the Baku 2015 European Games at the National Gymnastics Arena in Baku, Azerbaijan, 21 June 2015. EPA/ROBERT GHEMENT

Desetog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u ponedjeljak, 22. lipnja održana su natjecanja u sedam sportova, a u tri su nastupili hrvatski sportaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski streličar Matija Mihalić nije uspio prirediti još jedno iznenađenje na Europskim igrama u Bakuu, ispao je u 16-ini finala od olimpijskog pobjednika iz Pekinga Ukrajinca Viktora Rubana 1-7.

Nakon što je u prvoj rundi natjecanja izbacio bivšeg europskog prvaka Izraelca Guya Matzkina (6-2), 19-godišnji Mihalić nije mogao protiv 15 godina starijeg i daleko iskusnijeg Ukrajinca. Ruban je u Bakuu već osvojio zlato u ekipnom dijelu natjecanja, a jedan je od najvećih favorita i za medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Hrvatski reprezentativci upisali su jednu pobjedu i tri poraza na startu turnira u badmintonu na Europskim igrama u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješna je bila jedino Dorotea Sutara koja je na otvaranju D skupine pobijedila Grkinju Ioannu Karkantziju 2-0 (21-17, 21-18). U drugom kolu je sutra očekuje dvoboj protiv Turkinje Neslihan Yigit.

Naš najbolji igrač Zvonimir Đurkinjak izgubio je u susretu 1. kola H skupine od bivšeg juniorskog europskog prvaka Danac Emila Holsta koji je na kraju slavio s 2-1 (21-14, 18-21, 21-9). U 2. kolu skupine H Đurkinjak će u utorak igrati protiv Francuza Lucasa Corveea.

Đurkinjak je poražen i u paru s imenjakom Hoelblingom. U susretu 1. kola C skupine izgubili su od Nijemaca Raphaela Becka i Andreasa Heinza 1-2 (22-20, 21-16, 21-15). Zvonimire u utorak očekuju Litvanci Plavin i Bartusis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženski par Katarina Galenić i Staša Poznanović su u 1. kolu C skupine izgubile od Čehinja Šarke Križkove i Katerine Tomalove 0-2 (17-21, 14-21). U utorak će igrati protiv španjolske kombinacije Molina – Ojeda.

Disciplinama mješovito zračna puška 10m i mješovito zračni pištolj 10m završena su natjecanja u streljaštvu u Baku Shooting Centru na Europskim igrama.

Posljednje dvije discipline su novost u streljaštvu i nisu u olimpijskom programu, a njima se želi poboljšati atraktivnost ovoga sporta. U disciplini mješovito zračna puška 10m nastupili su Snježana Pejčić i Petar Gorša koji su zapeli u polufinalu. U kvalifikacijama su bili osmi sa 517,3 pogođenih krugova, a osmi rezultat su imali i u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U disciplini mješovito zračni pištolj 10m nastupili su Marija Marović i Željko Posavec osvojivši 11. mjesto u kvalifikacijama.

Hrvatski strijelci su na Europskim igrama osvojili jednu medalju – Petar Gorša je bio srebrni u disciplini trostav 50m. Korak do medalje su ostali Snježana Pejčić u disciplini zračna puška 10 m i Bojan Đurković u disciplini ležeći MK puška 50m osvojivši četvrta mjesta.

Hrvatska 19. po odličjima

Hrvatska se nakon deset dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu nalazi na 19. mjestu ljestvice osvajača medalja s jednim zlatom, tri srebra i pet bronci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uvjerljivom vodstvu su Rusi sa 45 zlata i ukupno 87 odličja. Na drugom mjestu je domaćin sa 14 zlatnih i zbirno 30 medalja, a na trećem mjestu su Nijemci sa 11 zlata i 32 odličja.

Medalje je dosad osvajalo 40 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version