Sepp Blatter želi još jedan mandat

Foto: fah

Aktualni predsjednik FIFA-e, 78-godišnji Švicarac Sepp Blatter, potvrdio je danas da će se kandidirati za još jedan mandat na izborima koji će biti održani sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatter je na čelo krovne nogometne organizacije došao još 1998. godine, a svoju namjeru da se kandidara i na sljedećim izborima za predsjednika FIFA-e obznanio je u video poruci koja je emitirana delegatima okupljenima na Soccerex globalnoj konvenciji u Manchesteru.

“Moja misija nije dovršena. Na posljednjem kongresu u Sao Paulu dobio sam potporu većine nacionalnih saveza koji su me zamolili da nastavima, da i dalje budem njihov predsjednik. U rujnu ću i službeno pred Izvršnim odborom objaviti svoju odluku. Pitanje je i poštovanja prema nogometnoj obitelji kojoj moram reći: Da, spreman sam. Bit ću vaš kandidat”, između ostaloga je rekao Blatter u svojoj poruci.

Švicarac zasada ima samo jednog poznatog protukandidata, s obzirom da je predsjednik UEFA-e Michel Platini javno obznanio da se neće kandidirati. Nakanu da se upusti u utrku za predsjedničku poziciju istaknuo je Jerome Champagne, bivši zamjenik glavnog tajnika FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za predaju kandidatura je do kraja siječnja 2015., ali svi mogući Blatterovi protukandidati upuštaju se u prilično neravnopravnu borbu, s obzirom na to da je sadašnji predsjednik uoči početka Svjetskog prvenstva u Brazilu dobio potporu pet od šest konfederacija, svih osim UEFA-e, za svoju ponovnu kandidaturu.

Novi predsjednik FIFA-e bit će izabran na kongresu Svjetske nogometne federacije, koji će biti održan u Zuerichu u lipnju 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.