Serija “Best of Snooker” – Trump bolji od O’Sullivana

Foto: Benutzer:Bill da Flute

U sklopu serije “Best of Snooker” u četvrtak je u Ljubljani odigran egzibicijski meč između dvojice ponajboljih svjetskih igrača ovog sporta, legendarnog peterostrukog svjetskog prvaka Ronniea O’Sullivana (42) i Judda Trumpa (28), trenutačno trećeg igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda susret na pet dobivenih ‘frameova’ nije imao natjecateljsku važnost, dvojica Engleza su prikazala visoku razinu igre i pregršt atraktvnih poteza, a na koncu je Trump pobijedio 5-3.

Trump je ušao vrlo ozbiljno u meč i poveo je 3-0, a nakon što je O’Sullivan osvojio svoj prvi “frame”, Trump je na oduševljenje publike u Hali Tivoli postigao prvi “century”, ujedno najveći “break” meča od 117 poena. O’Sullivan je zatim osvojio sljedeća dva “framea”, no Trump nije dozvolio ulazak u “decider” i još jednom “stotkom” zaključio je meč rezultatom 5-3 u svoju korist.

“Nisam očekivao da je snooker ovdje toliko popularan. Za uspjeh u ovom sportu je potrebna ljubav, ali i naporan rad od barem pet sati dnevno,” kazao je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O’Sullivan je peterostruki svjetski prvak i rekorder po broju “century” breakova, situacije u kojima igrač u jednom dolasku na stol napravi 100 i više bodova. Njemu je to uspjelo 874 puta. Zbog stila igre nosi nadimak The Rocket, a mnogi ga smatraju najvećim igračem u povijesti tog sporta.

“Sada sam opušteniji u igri i više uživam. Pokušavam održati korak s mlađim igračima poput Selbyja u Trumpa,” dodao je O’Sullivan koji je u karijeri osvojio 28 turnira.

Otkrio je kako je njegov uzor u igri bio Jimmy White, ali i Steve Davis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želio sam igrati kao Davis, ali brže,” dodao je sa smiješkom. U tome je itekako uspio stekavši nadimak The Rocket.

U predigri glavnog meča, Englez Oliver Lines, koj je pokazao da se u budućnosti od njega mogu očekivati veliki rezultat, je pobjedio Lucu Brecela iz Belgije rezultatom 3-1.

Ljubljana je “Best of Snooker” ugostila i u prosincu prošle godine kada su u Tivoliju nastupili majstori snookera Englezi Mark Selby, Shaun Murphy i Judd Trump, te Australac Neil Robertson, a pobjeda je pripala Selbyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, neslužbeno se moglo čuti da organizator razmišlja o mogućnosti organiziranja sličnih dvoboja i u susjednim zemljama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.