Sesar: Dan odmora bio nam je jako važan

Foto: fah

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju odigrane su sve utakmice grupne faze. Hrvatska, Slovenija i Novi Zeland imaju po jednu pobjedu i poraz, ali Hrvatska se zahvaljujući najpovoljnijoj koš-razlici našla na prvom mjestu skupine A i u polufinalu će na drugoplasirani sastav B skupine, Dominikansku Republiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija je, nakon dvije utakmice odigrane u vremenskom razmaku od 16 sati, jučer imala slobodan dan, a večeras se nastavlja s treningom i analizom.

– Najvažnije je bilo da momci ulove dan odmora, da odmore glave nakon tog poraza koji nam je stvarno teško pao. Poraz ipak nije utjecao na rezultat, a i da se drugačije završila utakmica između Novog Zelanda i Slovenije, to ne bi bio problem jer smo mi već prvi dan osigurali polufinale što nam je bio prvi cilj. Ipak, naravno da je lakše krenuti s prve pozicije, rekao je izbornik Josip Sesar.

O Dominikanskoj Republici kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je dobra, atletska momčad koja se uglavnom bazira na i živi od igre bekova. Ne treba zanemariti ni igrače na visokim pozicijama, a prije svega Duartea, koji igra u Sacramento Kingsima. Bit će to zanimljiva utakmica, oni su u radnom dijelu izuzetno dobri i prije svega ćemo na tome morati poraditi. Ne smijemo im dozvoliti trčanje, ni njihov ritam utakmice, nego u toj defanzivnoj tranziciji loviti čovjeka i zatvarati im lagani put u reket i prema košu, iznio je svoj plan izbornik.

Jaleen Smith je, kao i ostali igrači, pratio utakmice Dominikanske Republike : – Oporavljamo se od utakmice s Novim Zelandom, a očekuje nas Dominikanska Republika u subotu, što će također biti zahtjevan dvoboj. No, to su utakmice koje želimo igrati, pobijediti i plasirati se na Olimpijske igre. Dominikanska Republika ima tri beka na visokoj razini, ako ih uspijemo usporiti imat ćemo šansu za pobjedu.

Danko Branković također naglašava brzinu protivnika: – U reprezentaciji je super situacija, nema promjene u atmosferi: Nakon pobjede nad Slovenijom i manje važnog poraza nad Novim Zelandom ipak smo prvi u skupini i spremamo se za Dominikansku Republiku. Dominikanci brzo igraju, svi su skočni, no imaju i visinu, kao i jako dobre šutere. Igraju nekako bez pravila i vrlo su energetski raspoloženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret s Dominikanskom Republikom u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju na rasporedu je u subotu, 6. srpnja s početkom u 20 sati, s obzirom da su grčki domaćini imali pravo izbora te su se odlučili za raniju utakmicu sa Slovenijom.

U Pireju se u polufinalu još susreću Grčka i Slovenija s početkom u 16:30, a u latvijskim polufinalima našli su se Brazil i Filipini te Kamerun i Latvija. U Portoriku se za finale bore Italija protiv Litve te Portoriko s Meksikom, dok će u Španjolskoj igrati Bahami s Libanonom te Finska i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.