Šime Vrsaljko: ‘Neće svijet stati ako imamo slab trenutak forme’

Moskva, 13.07.2018 - Poslijednji trening Hrvatske nogometne reprezentacije na pomoènom stadionu Lužnjiki stadiona pred sutrašnju finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018 protiv reprezentacije Francuske. Na slici Šime Vrsaljko. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Jedna od pozitivnih vijesti za hrvatsku reprezentaciju svakako je povratak Šime Vrsaljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prva i najvažnija je stvar da sam fizički O.K. Nikakvih tegoba više nemam mjesecima, a u ova dva nastupa protiv Slovenije i Malte samo se to potvrdilo. Točno je da mi manjka ritam utakmica i natjecateljskih napora. Tu je jedini lijek igranje i kontinuitet…”, rekao je za Sportske novosti.

“Činjenica je da mi ugovor istječe 2022. i da očekujem da će klub, koji odlučuje po stavu trenera, pokazati što misli dalje glede naše suradnje. Naravno da mi je jako važno da igram i da izostanak klupskog kontinuiteta nije plus za moju formu. No, kako protekle utakmice u ožujku nisam igrao, tako se nadam i realno je očekivanje da ću šansu dobiti u idućem razdoblju…”, kaže.

Što može izbornik očekivati ako bude manjkalo minuta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno ću nešto odigrati do tada, no, opet, to je turnir i specifična je priprema za takvo natjecanje. Imat ćemo zajedničke pripreme i to je ono ključno što meni treba kao podloga za hvatanje ritmova, uz nekoliko utakmica. Znate, nekad i ja podlegnem toj psihozi da moram biti što prije jak kao i prije, kao da imaš osjećaj da se nešto predugo i krivo događa. Onda me ljudi koji su mi bliski i važni podsjete da se ne opterećujem jer trebam stalno imati na umu da sam dvije godine bio izvan igre. Pritisak prevelikih očekivanja me znao obuzimati, ali svjestan sam da moram biti miran i da će na kraju sve stvari sjesti na mjesto točno kada trebaju. Najvažnije je da sam zdrav, od toga sve počinje”, dodaje.

“Ne misli se valjda da je pobjeda protiv Cipra ili Malte nešto što se podrazumijeva tek tako. To su dobro organizirane momčadi, koje daju sve od sebe i mogu zapapriti svakome u grupi. Uostalom, to je pokazao ovaj turnus. Imam i logično objašnjenje zašto igra nije lepršava ili se djeluje u grču. Dođeš nakon drila u klubu, praktično se okupiš, pozdraviš i odmah na teren, pa dva dana kasnije opet utakmica, pa dva kasnije opet, i stalno pritisak. Ne kukam, samo to navodim da bi se barem malo olabavilo ovu lavinu kritizerstva oko reprezentacije. Kao da ne možemo imati slab trenutak forme, kao da će svijet stati jer nismo bili dominantni….”, priča Šime o pobjedama nakon poraza od Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.