Šimunić: Gvardiol može doći u Modrićevu kategoriju

šimunić
Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo u Katru, kazavši da je vrlo zadovoljan predstavama naših Vatrenih, a posebno je pohvalio kapetana Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Luka je svjetski fenomen, po meni bi bio grijeh da ne kažem da je on najbolji naš nogometaš. Čini mi se kao da igra sve bolje i bolje, a njegov pristup utakmicama i treninzima je fantastičan, on je vođa u punom smislu te riječi”, odabranim riječima govori Šimunić o Modriću, a oduševljen je i ostatkom našega veznoga reda.

Mateo Kovačić je vrhunski igrač i drago mi je da je na ovom SP-u pokazao da polako preuzima konce u našoj igri. Možda su prije ljudi imali prevelika očekivanja od njega, nije mu bilo lako, ali sad pokazuje svu raskoš talenta. Većina veznih nogometaša u svijetu drži svoje pozicije, a Mateo je jedan od onih koji će vam gotovo uvijek napraviti višak igrača, a to puno znači za nas, to je pravo blago. Kad tu još dodate Marcela  Brozovića, fantastičnog maratonca, imamo zaista veznu liniju kakvu bi svi poželjeli. Marcelo ima nogometnu inteligenciju, a sjajno se nadopunjava s Lukom i Mateom.

Tu je još i Lovro Majer koji je budućnost, zaista vjerujem da je pred njim velika karijera. U Francuskoj, koja je vrlo teška, već se dokazao, a vjerujem da će biti još i bolji. Samo mu ne treba stavljati uteg nasljednika Luke Modrića, i to iz dva razloga: prvi je što ne igraju baš isto, a drugi je taj što se, uvjeren sam, novi Luka Modrić neće roditi sljedećih 100 godina!” kaže Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači čije vrijeme tek dolazi

Osvrnuo se i na Joška Gvardiola, za kojega je davno najavio da je riječ o dragulju, a sad za Gvardiola znaju širom svijeta.

“To kako je s 20 godina odigrao Svjetsko prvenstvo za mene je na granici nemogućeg. Rekao sam nekoliko puta da je za mene on već sad najbolji branič kojeg je Hrvatska ikad imala, ali lako za to, za mene je on već sad najbolji stoper svijeta! Možda sam subjektivan, ali govorim vam ono što zaista mislim. U svakom slučaju, bio je najbolji branič SP-a. Zaobiđu li ga ozljede, Joško bi mogao doći u ovu kategoriju u kojoj je Luka Modrić.

A imamo još jednog sličnog igrača čije vrijeme tek dolazi, a to je Josip Šutalo. On je brz, zna igrati, dobro se postavlja… Imao je, nažalost, problema s ozljedom, ali kad se vrati u punu snagu, bit će odličan. Vjerujem da i njega čeka veliki transfer u budućnosti i da će biti temelj naše reprezentacije. Uz njega i Gvardiola mi se ne moramo bojati”, zaključuje bivši Vatreni za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.