Sinkovići: “Prekrasna medalja, teško ju je nositi oko vrata!”

Foto: snimka zaslona

Sjajan dan za Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterka HTV-a Zrinka Grancarić javila se uživo u Dnevnik u podne iz Tokija, gdje je razgovarala s braćom Sinković nakon sjajnog uspjeha.

Dvije medalje – posve impresivno, tri medalje – pa već su legenda! Martin Sinković za HTV je rekao kako su osjetili mir nakon što su prošli ciljem.

– Ostvarili smo ono po što smo došli, teško je biti veliki favorit, ali uspjeli smo to ostvariti. Pritisak je bio velik, ali nekako smo to riješili, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valent Sinković kaže – teško je izdvojiti najdražu medalju.

– Prekrasna medalja i teško ju je nositi oko vrata. Ta dva zlata jednako su nam draga. Ovo nam je kao da smo prvi put osvojili zlato. Kako smo prešli u novu disciplinu, bilo je uspona i padova, i sad osvojiti – kao da je bio prvi put! Stvarno prekrasan osjećaj, rekao je.

Pariz je jako blizu, nove Olimpijske igre. Otkrili su uče li francuski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Skoro da učimo! Sigurno da želimo ići u Pariz i imamo u sebi motiv za treniranjem i želimo se natjecati. Vjerujemo da možemo, plan je sigurno Pariz i Los Angeles.

Valent Sinković je rekao kako već navečer putuju kući.

– Dolazimo u Zagreb u 8 ujutro iz Istanbula i jedva čekamo doći u Hrvatsku. Zahvalili bi se svim našim navijačima i Hrvatima, stvarno smo dobili bezbroj poruka i prije finala i to te ispuni ponosom i srećom. Idemo dalje, navijati za hrvatske sportaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka bilo je jasno da fenomenalnim Sinkovićima samo pobjeda dolazi u obzir. Nakon 500 metara imali su više od sekunde prednosti, a na polovici utrke za dužinu čamca od prvih pratitelja. Na kraju u cilj su ušli sa sekundom i 29 stotinki prednosti ispred dvojca iz Rumunjske, a bronca odlazi u Dansku. Braća Sinković danas su ponovno ispisala povijest jer im je ovo treća olimpijska medalja i to u trećoj različitoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.