Sjajni Borna Ćorić izbacio Robreda nakon više od tri sata igre!

Hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić plasirao se u 3. kolo Roland Garrosa u svom prvom nastupu na drugom “grand slam” turniru sezone. On je u 2. kolu nadigrao 18. nositelja, 33-godišnjeg španjolskog veterana Tommyja Robreda sa 7-5, 3-6, 6-2, 4-6, 6-4 nakon tri sata i 47 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je protiv iskusnog suparnika koji je tijekom karijere bio i među 10 najboljih igeača na ATP ljestvici, te pet puta bio u četvrtfinalu Roland Garrosa, odigrao odličan meč, a u samoj je završnici pokazao iznimnu zrelost.

Nakon što je nizom vlastitih pogrešaka izgubio servis u sedmoj igri petog seta Ćorić stigao na rub poraza, uslijedila su tri njegova odlična gema tijekom kojih je dva puta oduzeo servis Robredu i po prvi put u karijeri stigao do 3. kola na nekom “grand slam” turniru. Ćorić je u toj završnici sjajno čitao servise Robreda, te nekoliko puta izravno poentirao reternom.

Prvi je set protekao u izjenačenoj igri, do rezultata 4-4 niti jedan igrač nije zaprijetio suparniku “breakom”, a tada je Ćorić oduzeo servis Robredu, no u sljedećoj igri, kada je servirao za set, nije uspio zadržati svoj početni udarac iako je stigao do jedne set-lopte. Ipak, odmah potom Robredo je s četiri pogreške forhendom “donirao” gem Ćoriću i ponudio mu drugu priliku da zaključi prvi set svojim servisom, a mladi Zagrepčanin ju je i iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni gem u drugom setu dogodio se kod rezultata 2-1 za Robreda kada je Španjolac oduzeo servis Ćoriću, a to je bio ujedno i jedini “break” u toj dionici igre.

I treći je set loše započeo za Ćorića koji je izgubio prva dva gema, ali potom je uslijedila njegova serija od sedam uzastopnih osvojnenih igra s kojima je dobio treći set sa 6-2 i pvoeo u četvrtom sa 1-0.

Imao će Ćorić i dvije “break-lopte” za osmi gem u nizu, ali Robredo je ipak uspio zaustaviti nalet našeg igrača. Kod rezultata 4-4 Ćorić je pokleknuo na svom početnom udarcu, što je Robredu bilo dovoljno za poravnanje na 2-2 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u petom setu Ćorić je bio uspješniji, a prije opisane završnice on je uspio spasiti i četiri “break-lopte” u prvoj igri petog seta, te jednu u petoj.

U 3. kolu Ćorić će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Amerikanca Jacka Socka i Španjolca Pabla Carrena Buste.

Ranije u četvrtak plasman u 3. kolo Roland Garrosa izborio je i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je u dvoboju 2. kola pobijedio Talijana Andreu Arnaboldija 7-6 (3), 6-1, 6-1. On će u 3. kolu igrati protiv Argentinca Leonarda Mayera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.