Site icon narod.hr

Skandal u španjolskom nogometu: Igrači dobili 650 000 eura za namještanje utakmica, srpski trener oslobođen krivnje

Foto: fah

Na skandale nisu imune ni najveće i najbogatije nogometne lige na svijetu, poput španjolske lige. Naime, trojica bivših nogometaša Betisa Amaya Carazo, Jordi Figueras i Xavi Torres optuženi su da su dobili 650 000 eura kako bi namještali utakmice te da su namjerno izgubili od Osasune u posljednjem kolu Primere u sezoni 2013/2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud u Španjolskoj objavio je da se, pored spomenutih nogometaša, istraživalo ukupno 29 osoba, uglavnom se radilo o članovima Uprave Osasune, na meti je bio i srpski trener Petar Vasiljević, koji je u konačnici oslobođen krivnje zajedno s još deset ljudi poslije istrage koja je trajala dvije godine.  Naime, sudski dokumenti dokazuju da je Uprava Osasune tadašnjim nogometašima Betisa dala 400 000 eura da pobjede Valladolid i još 250 000 eura kako bi izgubili od Osasune. Sve su ”ispunili.”

Na kraju je Betis pobijedio Valladolid u dramatičnoj utakmici 4:3, a potom je poražen od Osasune 2:1, na kraju su ipak sva tri kluba ispala iz španjolske lige budući da je Almeria remijem (0:0) protiv Atletic Bilbaa sačuvala prvoligaški status, dok je Osasuni trebao poraz Almerie. Ne može se protiv sudbine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version