Slaven Bilić uoči povratka Championshipa: ‘Imamo temelja za optimizam’

Foto: fah

Startao je nastavak nogometa na Otoku. Krenuo je Premiership, a vraća se i Championship. Slaven Bilić i njegov WBA također kreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo temelja za optimizam. Vidim momčad dobru, raspoloženu i sa stavom da jedva čekamo da igre počnu. Znate kako mi treneri uvijek kažemo “da nam je još samo tjedan dana priprema”. Eto, samo neka krenu utakmice. Imali smo dužu pauzu, ali su igrači, vidjeli smo po brojkama kada su se vratili radu, vodili itekako računa o treningu. Pratili smo ih preko GPS-a, ali su oni i sami bili maksimalno profesionalni i posvećeni. To sugerira da su svjesni što nas čeka i kakav je ulog u pitanju. Žele ostvariti cilj zbog kluba, navijača i sebe. Zato sam ukupno gledano miran pred start”, kaže za Sportske novosti.

“Ima nas više nego dovoljno. Pauza je s te strane omogućila ama baš svakom da se oporavi, tako da je izbor igrača bogat. Bit će rotacija, naravno, jer u svakoj utakmici idemo do daske. Ključno je da svi budu maksimalno “unutra”, zaborave na svoje osobne interese, ego, željene statuse i slično. Bude li tako, uz sav respekt svakome u jakoj i sada ligi dodatne specifičnosti ritma zbog pandemije, bit ćemo puno bliži cilju”, dodaje Bilić.

“Što se tiče ideja za novu sezonu, upravo zbog specifičnosti situacije, nema tu puno vremena za djelovanja. U klubu smo aktivni u obje opcije, postoji jedna ideja za slučaj da idemo u viši razred, kao i druga ideja ako ostanemo tu. No, o tom potom. Sada su sve misli i energija okrenuti prema Birminghamu, i tako utakmicu po utakmicu. Spremni smo”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.