Smeta im stav Đokovića o cjepivu, a ne smetaju im njegove izjave koje relativiziraju velikosrpsku politku

Foto: fah

Srpski tenisač, Novak Đoković, u posljednjih sedamdesetak dana, u doba pandemije koronavirusa, izrekao je toliko nejasnih tvrdnji, više stvari koje su mnogima nerazumljive, neki ih i odobravaju, s druge strane, a bavio se usput i politikom, onom u tuđoj državi, Crnoj Gori. Najveću osudu jednog dijela javnosti i medija Đoković je izazvao kada je izrazio svoj stav o cijepljenju, između ostalih napali su ga i hrvatski mediji, koji su uglavnom ”zborno šutjeli” kod bilo koje Đokovićeve izjave koje su veličale srpsku mitologiju i velikosrpsku politiku, bilo prema Crnoj Gori, bilo prema ostalim državama koje graniče sa Srbijom. Đoković je jedan od brojnih srpskih sportaša koji nikada nije osudio velikosrpsku politiku devedesetih, čiji su protagonisti i danas na vlasti. Kada takav sportaš govori o ljubavi, bratstvu i jedinstvu, sve ispada kao karikatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji ispad Novaka Đokovića, prema ostalim ispadima posljednjih mjeseci, čini se benignim, no, zato je reakcija oštra. Prije tri dana Novak Đoković je Instagramu uživo u društvu Chervina Jafarieha, bivšeg brokera koji se danas bavi uzgojem veganske i ne-gmo hrane, izrekao nekoliko rečenica kojima je iritirali kolege iz tenisa, ali i medije koji se zgražaju nad nekim Đokovićevim stavovima, dok neke jednostavno ignoriraju ili opravdavaju.

Podsjetimo na najnovije ”mudrosti” Novaka Đokovića koje su ”sablaznile” medije:

“Unutrašnja veza je zaista biti prisutan i svjestan u trenutku dok piješ vodu. Vidio sam ljude i poznajem ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću moći molitve i moći zahvalnosti, uspijevali i najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu pretvoriti u ljekovitu vodu. Voda reagira i znanstvenici su dokazali da molekule vode reagiraju na naše emocije, na ono što se govori“, rekao je Novak Đoković i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istinski vjerujem da bi svakog dana za stolom trebalo sjediti bez kamera, bez telefona. Ili još gore, da sjedimo nervozni i raspravljamo za stolom s najbližima tijekom obroka.”

Video je pogledao veliki broj ljudi, njih preko pola milijuna, a bivša tenisačica Mary Carillo smatra da Đoković mora biti odgovorniji svojim javnim nastupima, ipak je Đoković sportaš koji ima veliki broj navijača diljem svijeta, mnogi slušaju, a neki i poslušaju, njegove savjete.

”Znam da vjeruje u meditaciju, u molitvu, mrzio je to što je morao na operaciju lakta i odgađao ju je jer je istinski mislio da može izliječiti vlastito tijelo. Jako me uznemirilo to što su Đoković i drugi čovjek govorili da se toksična voda može transformirati u pitku vodu. To su opasne stvari koje su brojni ljudi vidjeli, nadam se da će povući to”, rekla je Carillo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Đoković je izazvao najburnije reakcije dijela medija kada je kazao da ne želi cjepivo protiv koronavirusa. Reagirali su mediji, i u Hrvatskoj, tolikom žestinom da je u jednom trenutku izgledalo kako je Đoković osobno kriv za pandemiju, a samo je izrekao svoj stav na koji ima pravo. Možda je Đoković kriv zato što liječnika Bahtijarevića nije pitao što o cjepivu smije reći, a što ne? Naime, Bahtijarević je prije dva dana kazao da se vrhunskim sportom neće smjeti baviti onaj tko se nije cijepio te da je uz antifašizam cjepivo najveća tekovina 20. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.