Site icon narod.hr

Snovi čelnika ‘tenkovskog’ kluba Crvena zvezda: ‘Bolji smo od Dinama i želimo ih u istoj skupini’

Foto: fah

Nakon što je kompletirana Liga prvaka sinoćnjim utakmicama play-offa na redu je ždrijeb. U ždrijebu će se naći i hrvatski prvak, Dinamo, koji je prošle sezone odigrao vrlo uspješno Europsku ligi, sada Modri žele napraviti korak naprijed i u najelitnijoj nogometnog klupskoj ligi na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U grupnu fazu Lige prvaka, uz dosta sreće, preko švicarskog Young Boysa, plasirala se i beogradska Crvena zvezda, klub koji se posljednjih dana, po tko zna koji puta, osramotio tako što su navijači tog kluba postavili tenk ispred stadiona, Beogradski klub sve to proglasio je kulturnom baštinom. Kultura razaranja, uništavanja i terora i dalje je očito u Srbiji, na čijem su čelu bivši suučesnici ratnih zločinaca, na cijeni. Podsjetimo, zloglasni navijači Crvene zvezde, Delije, poznati su po veličanju fašističkih ratnih zločinaca i po divljanju diljem Europe, a sve to uz više ili manje podršku samog kluba.

Dinamo je u trećoj jakosnoj skupini u ždrijebu, dok je ”tenkovski klub” Crvena zvezda u četvrtoj, dakle, i taj podatak govori o tome tko bi trebao biti u prednosti i tko ima bolji rejting u Europi. S obzirom na ovu činjenicu Dinamo i Crvena zvezda doista se mogu naći u istoj grupi Lige prvaka, a to je i želja čelnika beogradskog kluba.  Naime, u izjavi za medije na tiskovnoj konferenciji čelnik Crvene zvezde, Mirsad Terzić, je rekao:

”Željeli bismo Dinamo Zagreb u istoj skupini. Na terenu bismo pokazali tko je bolji, a to smo mi. S druge strane, ovakve utakmice povukle bi i druge stvari koje nisu povezane s sportom te to svakako ne bismo voljeli….”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je ta preokupacija, opsesija, Beograda i Srbije Zagrebom, odnosno Hrvatskom.

Kako smo već spomenuli, a gledajući unazad nekoliko godina, Dinamo je u europskim razmjerima uspješniji klub, međutim, to bi bilo najbolje potvrditi u eventualnom međusobnom srazu koji je bolje izbjeći. Hrvatskoj ne trebaju gosti koji kao kulturnu atrakciju imaju tenkove, umjesto, primjerice, traktora, daleko korisnijih vozila od onih koji siju smrt i razaranje. Traktorom se može puno toga, može se koristiti i na njivama, za obradu zemlje, ali i kao prijevozno sredstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version