Site icon narod.hr

Šokovi za izbornika: Lino Červar tek se vratio a već se suočio s velikim problemima!

Foto: fah

Lino Červar prije nekoliko dana preuzeo je hrvatsku rukometnu reprezentaciju, legendarni trener vratio se nakon dugih sedam godina. Nažalost, na samom povratku Červar se suočio s velikim, možda i nepremostivim problemom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako javljaju njemački mediji jedan od najboljih rukometaša svijeta Domagoj Duvnjak, uskoro bi trebao krenuti na operaciju koljena. S obzirom kako je koljeno u pitanju jasno je da bi kapetan hrvatske reprezentacije i najbolji igrač Kiela mogao na duže vrijeme izbivati s terena, neki spominju devet mjeseci. Ako bi se to doista i dogodilo Hrvatska bi na Europskom prvenstvu koje se igra u našoj zemlji mogla igrati bez najboljeg igrača, što bi bio nenadoknadiv hendikep i težak udarac ambicijama naše reprezentacije koja želi medalju. Nitko više i ne krije, Hrvatska na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj želi jedino zlato koje ”Kaubojima” nedostaje u bogatoj kolekciji.

Inače, 29-godišnji Domagoj Duvnjak već se dugo vremena muči s koljenom, zbog čega na SP-u u Francuskoj prije nekoliko mjeseci nije bio na razini na kojoj on može igrati.  Igrao je ”pod ručnom.” Pravi Duvnjak, potpuno spreman, najbolji je rukometaš svijeta, ili barem među tri najbolja.

“Domagoj Duvnjak je propustio prvu utakmicu Lige prvaka s RN-om Löwen, a upitan je za ostatak godine”, objavili su iz Kiela. Spomenimo kako je rukometni portal Handball Planet upozorio na ne baš veselu činjenicu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako Duvnjak sada ode na operaciju patele, mogao bi izbivati šest do devet mjeseci, ovisno o težini operacije i brzini oporavka.” Da bi bio spreman za Europsko prvenstvo Duvnjak bi se morao podvrgnuti operaciji što je prije moguće, međutim, sve ovisi o Kielu, odnosno, liječnicima ovog velikog njemačkog kluba, koji bi mogli ”pokrpati”, dakle, zaliječiti, Duvnjaka kako bi bio spreman za završnicu sezone. U tom bi slučaju hrvatski rukometaš na operaciju išao tek na ljeto, što bi značilo da neće biti spreman za Europsko prvenstvo. Bez Duvnjaka Hrvatska bi teško mogla na EP-u, makar i na domaćem terenu, računati na medalju.

“Duvnjakova je dijagnoza kronična upala patele. Zasad je pod terapijama i pokušavamo sva opterećenja svesti na minimum”, rekao je liječnik Kiela dr. Detlev Brandecker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version