Sopić: Nogomet nije umjetničko klizanje, pamti se rezultat

Foto: fah

Drugoplasirana momčad prvenstva Rijeka u subotu od 17 sati u sklopu 34. kola SuperSport HNL-a gostuje kod Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Dinamo pobjedom na Rujevici stekao četiri boda prednosti tri kola prije kraja prvenstva, teoretski bi porazom ili neriješenim rezultatom Rijeke u Varaždinu, uz pobjedu Modrih nad Osijekom, već ovog vikenda mogao biti poznat prvak.

Trener Rijeke Željko Sopić na konferenciji za novinare najavio je utakmicu na sjeveru Hrvatske, ali se i još jednom osvrnuo na poraz u derbiju:

– Nije ovo matematika pa da je tri plus dva jednako pet, naravno da bi taj poraz uzdrmao bilo koga. Čak mi ni ne bi bilo krivo da smo odigrali lošiju utakmicu. No ovo nije umjetničko klizanje i nema ocjene za dojam. Jednostavno, rezultat se pamti, zato mi i je teško. Puno smo razgovarali ovaj tjedan, dogovorili smo se kako ćemo dalje. Dečki se nemaju čega sramiti niti si što zamjerati. Tražio sam od njih da se svatko može pogledati u ogledalo nakon utakmice, to su i ostvarili. Nismo zadovoljni rezultatom, ali stisnuli smo ruku Dinamu, rekao je i najavio predstojeće izazove:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čeka nas zahtjevna utakmica, Varaždin je u dobrom ritmu nakon pobjede protiv Hajduka. S druge strane, mi igramo bez trojice, pa ćemo dati priliku nekim drugima, koji će pokazati da i na njih možemo ozbiljno računati. Idemo se u Varaždin nametnuti i pokušati pobijediti, piše HRT.

Do kraja sezone je pet utakmica, uključujući dva dvoboja s Dinamom u finalu Kupa, kako Sopić ocjenjuje dosad učinjeno?

– Ne mogu se oteti dojmu da smo mogli i trebali više, ali ne nagradi vas uvijek u sportu. Ostalo nam je pet utakmica, idemo protiv Varaždina sve napraviti za pobjedu i na valu tog optimizma pripremati se za utakmicu s Dinamom u kupu. Moramo pobijediti Varaždin, to je ključ svega, sve ostalo je u domeni rekla-kazala, zaključio je trener Rijeke, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.