Site icon narod.hr

Sopić uoči Dinama: Napast ćemo ih, nemamo izbora

Foto: fah

Nogometaši Rijeke u nedjelju na rasprodanoj Rujevici dočekuju Dinamo, što je susret koji od 19 sati možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Riječana Željko Sopić  ponovio je već rečeno, potvrdivši da namjerava napasti Dinamo od prve minute, jer smatra kako ie svaka momčad koja se povlačila i branila primala pogodak od ekipe Sergeja Jakirovića, kojem se trese klupa nakon poraza od Viktorije u Plzenu, već šestoga u njegovom tromjesečnom mandatu na Maksimiru.

– Nisam čovjek koji vijori kako puše vjetar. Nema tu puno izbora, svi ste gledali zadnjih par utakmica Dinama. Svaka momčad koja se povukla i ušla u svoj šesnaesterac završila je time da je Dinamo uspio poentirati. Znači moramo visoko dignuti linije, rekao je trener Rijeke o napadačkoj igri i nastavio:

– Očekuje nas jako zahtjevna utakmica protiv naše najbolje momčadi. Bez obzira tko što misli i na to što je Dinamo u krizi, to je i dalje naša najskuplja momčad, s najširim rosterom, te nas očekuje teška utakmica. No ja vjerujem u ove dečke i dat ćemo sve da tri boda ostanu na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji novosti iz riječkog tabora uoči derbija su oporavak Marca Pašalića, koji je propustio posljednji dvoboj s Lokomotivom, te Brune Gode, koji će zbog slomljenog nosa zaigrati s maskom na licu.

Kako se Sopić osjeća kao ipak blagi favorit u derbiju s Dinamom?

– Mislim da predano i jako treniramo iz dana u dan. Kad vjeruješ u svoj rad i u to što radiš, nema tu nekog pritiska. Lakše je raditi kad imaš rezultat, ali svaki dan je novo dokazivanje i vjerujem da će ovi dečki biti spremni  u nedjelju od 19 sati izboriti tri boda protiv Dinama. Dinamo je uvijek Dinamo, u stanju je Lokomotivi zabiti dva gola u pet minuta, zadnjih pola sata stisnuti Varaždin da ne može izaći iz 16 metara, jučer su u zadnjih pola sata u Plzenu bili potpuno dominantni. To je naša najbolja momčad usprkos krizi. Ne mogu pričati sad gdje su njihove mane, to ćemo napraviti na analizi s igračima, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz trenera pred novinare je izašao i branič Matej Mitrović, koji je istaknuo kako je ključno da igrači ostanu hladne glave i na pravi način iskoriste energiju koja će im stizati s tribina, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version