Šoštarić: Slijedi najlakša utakmica, ostavit ćemo srce pa što bude

Foto: HRS

Hrvatske rukometašice su u prvoj utakmici drugog kruga na Svjetskom prvenstvu s 28:22 (12:14) pobijedile Argentinu, a sljedeća utakmica na rasporedu je u petak, kad nam je protivnik domaćin Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je teško. Počeli smo odlično, onda smo imali problem, Ana Debelić dobila je udarac u kvadriceps, nije igrala 10-ak minuta. Tu smo malo zaštekali u obrani. Bili smo vrlo često isključivani, po meni čak nekad i neopravdano. Došli smo u situaciji da smo imali neke ishitrene šuteve s čovjekom manje i oni su nas ulovili i prestigli, rekao je izbornik Nenad Šoštarić, dodavši:

– Osnovno je bilo u poluvremenu vidjeti da možemo. Ja sam rekao i u pripremi utakmice da ne vidim način kako nas mogu pobijediti, pogotovo jer smo vidjeli u nekim njihovim utakmicama da su u drugom poluvremenu padale u tempu. Zato smo im malo probali miksati sa zonom 5-1, da ih još malo izmučimo, no to nije dobro uspjelo, jer nam je Mendoza radila probleme pa smo se vratili na 6-0. Na kraju tih 6-0 plus Tea, koja je odlično branila, su nam donijeli pobjedu.

Slijedi nam težak dvoboj s domaćinom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi sad imamo najlakšu utakmicu od svih, igramo s domaćinom, koji sebe već vidi u polufinalu i finalu. Nama najlakša utakmica, u kojoj samo moramo pokazati sve što znamo, pokazati ovu priču koju smo napravili danas, a rekli smo i prije odlaska ovdje. Mi ćemo ovdje ostaviti srce na parketu, mi dajemo sve od sebe, nekad na bolji, nekad na lošiji način, ali dajemo sve od sebe i mislim da svi mogu biti ponosni na to kako se borimo.

– Danas smo rekle da ćemo igrati za ove cure koje su ostale u drugom gradu, danas su bile naši najveći navijači. Rekla sam da dižem kapu igračicama danas, 60 minuta gore-dolje, obrana napad, svaka im čast. Ja volim ovakve utakmice, malo vodimo, malo gubimo, da bude zanimljivo. Znam da doma svi strijepe, ali ovakve utakmice su najdraže. Najbitnije je da na kraju slavimo, rekla je vratarka Tea Pijević, koja je bila odlična na golu s 13 obrana.

Hrvatsku je u napadačkom dijelu s osam pogodaka predvodila Stela Posavec:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bila je stvarno teška i naporna utakmica, no dale smo sve od sebe, borile smo se od početka do kraja. Bilo je uspona i padova, no uspjele smo se u zadnjih nekoliko minuta izvući i na kraju slaviti sa šest razlike. Naravno da i dalje želčimo dokazivati da smo dobre i kvalitete, iako nam fali nekoliko igračica iz prve ekipe. To je još dodatan motiv da svaka da još više od sebe i ova pobjeda je za cure u karanteni koje sada ne mogu biti s nama. Čeka nas Španjolska, favorit i domaćin, imat će vjetar u leđa od navijača ovdje, ali nama preostaje da se borimo kao i do sada, da igramo svoju igru i da damo sve od sebe. Najbitnije je da smo zadovoljne svojom igrom, da smo uspjele vratiti samopouzdanje i nadam se da ćemo tako nastaviti, rekla je Posavec, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.