Southampton šokirao Manchester City, debitirao Oršić

Foto: fah

Southampton, novi klub Mislava Oršića, je u četvrtfinalu engleskog Liga kupa s 2:0 pobijedio favorizirani Manchester City. Bio je to dvoboj aktualnog prvaka i posljednjeplasirane momčadi Premier lige, a pobijedio je “fenjeraš”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sveci” su pobijedili zahvaljujući golovima Sekoua Mare (23) i Mousse Djenepa (28) u prvom poluvremenu. Posebno je lijep bio pogodak Djenepa s 30-ak metara. Pep Guardiola je u nastavku uveo jake snage, Kevina de Bruynea od 46. i Erlinga Haalanda od 56. minute, no City nije uspio doći do pogotka.

Manchester City večeras nije imao niti jedan udarac unutar suparničkog gola, što možda i najbolje oslikava kako su igrali “Građani”.

Duje Ćaleta Car je odigrao cijelu utakmicu za Southampton, dok je Mislav Oršić debitirao za svoju novu momčad ušavši u igru u 83. minuti umjesto Adama Armstronga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u polufinale izborio je i Nottingham Forest koji je sa 4:3 pobijedio Wolverhampton boljim izvođenjem jedanaesteraca. U regularnom dijelu susret je završio 1:1.

Za Forest je u 18. minuti zabio Willy Boly, a izjednačio je Raul Jimenez u 64. minuti.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudili su promašaji Nevesa i Hodgea, dok je kod domaćina promašio jedino Surridge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u polufinale Liga kupa ranije su izborili Manchester United i Newcastle United, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.