SP Brazil: Preokret Nizozemske okončao meksički san

Nogometaši Nizozemske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedivši u Fortalezi Meksiko sa 2-1, iako su do 88. minute gubili sa 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu Meksiko je bio nešto bolji i imao je dvije odlične gol-šanse. U 17. minuti Hector Herrera sa deset metara puca pored gola, dok je u 42. Giovani Dos Santos sa sedam metara iskosa pogodio vratara Cillessena.

Prvu priliku Nizozemska je imala u 27. minuti, Van Persie je uspio prihvatiti dugu loptu u protivnički kazneni prostor, ali udarac je bio slab.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Marquez griješi na svojoj polovici, te su u kontru krenuli Van Persie i Robben, koji se probio u 16-erac, ali su Meksikanci uspjeli rasčistiti. No, Nizozemci su tražili penal zbog starta na Robbenu, ali portugalski sudac Pedro Proenca nije ništa dosudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena, u 48. minuti, Meksiko je poveo. Giovani dos Santos je sa 20 metara odlično pogodio za 1-0. To je prvi gol Dos Santosa za Meksiko u dvije godine.

Nakon toga krenula je nizozemska ofenziva. U 57. minuti meksički vratar Ochoa ponovno radi čuda, kao i na prethodnim utakmicama SP-a. Robben je izveo korner, a De Vrij sa pet metara puca, ali ravno u Ochou, a odbijena lopta pogađa vratnicu i Meksikanci ju na kraju uspijevaju izbiti.

Onda u 61. Sneijder puca sa vrha 16-erca, ali u meksički blok. U 74. Robben je u petoj brzini prodro u kazneni prostor, ali ponovno je Ochoa pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u 88. minuti nizozemska ofenziva je napokon dala rezultat. Robben je izveo korner, a odbijenu loptu sa vrha 16-erca Sneijder je topovskim udarcem zabio za 1-1.

U sudačkoj nadoknadi potpuni preokret. Robben se sjurio u 16-erac, a Marquez ga ruši i sudac Proenca pokazuje na penal. Sigurni realizator bio je Huntelaar u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati s boljim iz dvoboja Grčka – Kostarika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.