Site icon narod.hr

SP jedrenje: Kostov i Cupać poveli nakon prvog dana

Hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać vode nakon prvog dana Svjetskog prvenstva klase 49-er u Buenos Airesu, dok su Enia Ninčević i Marina Dujmović na 19. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet godina Kostov i Cupać čekaju ovaj trenutak da budu vodeći na Svjetskom prvenstvu olimpijskog 49er-a. Jasno da je to tek prvi dan natjecanja, jasno je da se jedri još punih pet dana, da su ovo tek kvalkifikacija i da najteže tek dolazi, međutim kad jedan dan u karijeri napokon sve sjedne na svoje mjesto sjajna je to sportska priča, koju su Pavle i Petar više nego zaslužili.

Tri su plova kvalifikacija održana, a naš je dvojac ostvario dvije pobjede i jedno četvrto mjesto.

“Nikad bolje otvaranje regate. Odlično smo odradili dan, imali smo ok brzinu i dobro se snalazili po polju u jako teškim i promijenjivim uvjetima”, objasnio je Kostov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od posada koje jedre za olimpijske norme čak šest ih je među prvih 14, što je potvrda da svi koji se nakon kvalifikacija ne plasiraju u zlatnu finalnu skupinu Rio mogu zaboraviti.

Izvrstan prvi dan imale su i Enia Ninčević i Marina Dujmović. Nalaze se na 19. mjestu ženske konkurencije, pete su među posadama koje se bore za norme za Rio 2016. Dakle, djevojke treniraju zajedno manje od godinu dana, od toga zbog studentskih obveza maksimalno tek nekoliko mjeseci, nastupile su na samo dvije regate u 49er-u, od toga je jedna bila regata Europskog kupa, a druga Europsko prvenstvo na kojem su jedrile samo zbog dva dana zbog ozljede flokistice. U zadnjem plovu dana prošle su treće ciljem. Povele su Dankinje Nielsen i Olsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version