SP Košarka: Harden i Davis na popisu za Kinu

Foto: fah

Na širem popisu od 20 košarkaša američke reprezentancije za Svjetsko prvenstvo krajem ljeta u Kini nalaze se i zvijezda Houstona i prvi strijelac NBA lige James Harden te centar New Orleansa Anthony Davis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Gregg Popovich odabrao je 20 igrača koji će početkom kolovoza biti na trening kampu u Las Vegasu, a konačnih 12 putnika u Kinu bit će poznati nakon utakmice sa Španjolskom u Anaheimu 17. kolovoza.Prvenstvo počinje 31. kolovoza, a SAD love treći uzastopni naslv.

Popovich je na širi popis uvrstio Harrisona Barnesa, Bradleyja Beala, Andreja Drummonda, Erica Gordona, Damiana Lillarda, C.J. McColluma, Mylesa Turnera, Kembo Walkera, Tobiasa Harrisa, Kevina Lova, Khrisa Middletona, Kyla Lowryja, Hardena i Davisa kao i novajlije u ekipi Donovana Mitchella, Jaysona Tatuma, P.J. Tuckera, Paula Millsapa, Brooka Lopeza i Kyla Kuzmo.

Harden, Davis, Barnes, Love i Lowry su bili u selekciji SAD-a koja je osvojila olimpijsko zlato u Riju, Davis, Harden in Drummond su USA vodili do svjetskog zlata 2014. godine, a Love i Gordon još i 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci su od razočaranja na OI u Ateni 2004. godine nanizali 88 pobjeda i samo jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.