Site icon narod.hr

SP novinara skijaša: Najuspješniji Hrvat Srđan Vrančić

Foto: fah

Šest hrvatskih novinara sudjelovalo je na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša što je od 25. ožujka do 1. travnja održano u francuskom skijaškom centru Val Cenis, a najbolji je rezultat ostvario fotoreporter Cropix-a Srđan Vrančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom natjecanju, koje ima tradiciju održavanja od 1955. godine kada je osnovan Klub međunarodnih novinara skijaša, novinari iz cijelog svijeta natječu se u veleslalomu i nordijskom skijanju.

Vrančić je, nakon što je u utrci veleslaloma bio peti, u nordijskom skijanju zauzeo 16. mjesto, a onda se u kombinaciji plasirao među prvih deset – na sedmo mjesto.

Kapetan hrvatskog tima Danijel Popović (Novinar) u veleslalomu je zauzeo 29. mjesto, dok je u nordijskoj utrci bio 14. U kombinaciji je Popović bio 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske novinarke Ana Raić-Knežević (Telegram Media Grupa), Barbara Štrbac (Nova TV) i Nina Malnar Travaš (slobodna novinarka) također su se natjecale u obje discipline u juniorskoj kategoriji. Raić-Knežević je u veleslalomu bila osma, Malnar Travaš 11., a Štrbac 13. U nordijskoj utrci Štrbac je bila 12., Raić-Knežević 15., dok je Malnar Travaš stigla do 16. pozicije.

Branka Malnar-Travaš (HRT) u svojoj je kategoriji veleslalomske utrke zauzela sedmo mjesto.

Na ovogodišnjem prvenstvu okupilo se 170 novinara iz 30 zemalja. Osim u skijaškim natjecanjima novinari su sudjelovali i u panelim o aktualnim temama – cyber sigurnosti i održivom razvoju planinskih područja, a dobili su priliku vidjeti i kandidaturu Pariza za Olimpijske igre 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iduće godine novinari skijaši okupit će se u bugarskom skijaškom centru Pamporovo, gdje će po prvi puta biti organizirano i atraktivno natjecanje u paralelnom veleslalomu”, najavio je kapetan Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva Danijel Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version