Španjolska golom u 88. minuti izborila finale s Hrvatskom!

epa10693723 (l-r) Ciro Immobile of Italy, Nicolo Zaniolo of Italy, Robin Le Normand of Spain during the UEFA Nations League semi-final match between Spain and Italy at Stadion De Grolsch Veste in Enschede, Netherlands, 15 June 2023. EPA/MAURICE VAN STEEN

Španjolska je u drugom polufinalnom dvoboju Lige nacija u Enschedeu pobijedila Italiju s 2:1 i igrat će protiv Hrvatske u nedjeljnom finalu u Rotterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Španjolce zabili su Yeremi Pina (3) i Joselu (88), a za Talijane Ciro Immobile (11-pen).

Španjolci su u mediteranskom obračunu zasluženo svladali Talijane, a sveopći dojam jest da su Španjolci daleko više željeli finale Lige nacija od Italije.

Već u trećoj minuti Španjolci su iskoristili nonšalatnost najiskusnijeg talijanskog igrača Leonarda Bonuccia, koji je prvo izgubio loptu, a potom je premekano krenuo da je opet izbori pa je napadač Villareala Yeremy Pina s lakoćom svladao Donnarummu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolsko vodstvo trajalo je svega osam minuta, a Talijani su izjednačili iz penala koji je dosuđen nakon što je debitant Robin Le Normand bespotrebno igrao rukom. S bijele točke je pogodio Immobile.

Minutu prije kraja, kada su se očekivali produžeci, Španjolci su poveli s 2:1. Nakon velike gužve šut izvana je uputio Rodri, a lopti je znalački u mrežu skrenuo napadač Espanyola Joselu, koji je ušao u igru četiri minute ranije.

Hrvatska je u srijedu u Rotterdamu svladala domaćina Nizozemsku s 4:2 nakon produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju u 15 sati će za broncu igrati u Enschedeu Nizozemska i Italija, a u 20.45 sati u finalu u Rotterdamu Hrvatska i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.