Španjolski izbornik nakon nevjerojatne utakmice protiv Hrvatske: ”Nije bilo špekulacija, i mi i Hrvati išli smo na pobjedu”

Foto: fah

Španjolska i Hrvatska u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto skupine na Europskom prvenstvu odigrali su 22:22. Iako je završilo remijem, a Hrvatska se vratila iz jedne provalije i minusa od čak šest golova, bila je to sve samo ne ”prijateljska” utakmica, uostalom, to potvrđuje i ozljeda Igora Karačića u završnici lude utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice i oproštaja od Beča izbornik španjolske rukometne reprezentacije, Jordi Ribera, bio je izuzetno nezadovoljan. Imali su veliku prednost, sve u svojim rukama, a u zadnjoj minuti borili su se za bod i bili puno bliže u tom razdoblju porazu od Hrvatske.  No, Španjolska je ipak prva u skupini te će u polufinalu igrati protiv Slovenije, dok Hrvatska ide na Norvešku.

“U prvom poluvremenu je utakmica bila izjednačena, a u drugom smo mi napravili dobar posao u obrani. Na samom kraju nas je možda koštala fizička iscrpljenost. Nju uzrokuje ovakva vrsta obrane. U zadnjih deset minuta nismo izdržali njihovih 6-0, nedostajao nam je poneki pogodak za održavanje razlike, a oni su znali to iskoristiti brzim situacijama za gol”, kazao je Ribera za španjolsku novinski agenciju EFE, nakon čega je dodao:

“Najvažnije je da je momčad sačuvala taj bod te da smo prvi u skupini…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli u polufinalu će Španjolska igrati protiv Slovenije, a Hrvatska će finale tražiti protiv jakih Norvežana.

“I mi i Hrvatska izašli smo po pobjedu, to se vidjelo. Nije bilo špekulacija. Premda smo i jedini i drugi rotirali igrače, namjera je bila očita. Pobijediti. A to je najbitnije”, poručio je izbornik španjolske reprezentacije.

Španjolska također ima problema uoči polufinala, ozlijedio se ponajbolji njihov rukometaš, Alex Dušebajev, koji je nakon sudara s Karačićem u završnici susreta morao napustiti teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjet ćemo o čemu je riječ. Dok je još vruć, ne možemo ništa znati, no čim se ohladi, vidjet ćemo kako će reagirati”, zaključio je izbornik španjolske rukometne reprezentacije, Jordi Ribera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.