Site icon narod.hr

Spektakl – Hrvatska protiv Španjolske: S kim će Dalić na bivše svjetske prvake, loša vijest – bez Lovrena i s Engleskom?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras kreće u novu avanturu. Naime, Vatreni protiv vrlo jake Španjolske, koja je prije nekoliko dana slavila na Wembleyu protiv Engleske, otvaraju Ligu nacija. Radi se o novom natjecanju pod okriljem UEFA-e, a najuspješnije reprezentacije tog natjecanja izborit će plasman na Europsko prvenstvo za dvije godine. Dovoljan motiv Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić, nažalost, neće moći računati na sve igrače, nema sjajnog stopera Liverpoola Dejana Lovrena, kako stvari sada stoje neće ga biti ni protiv Engleske, nema Ante Rebića, Andreja Kramarića, Ivana Strinića… No, izbornik i dalje može računati na vrlo jaku momčad,  predvođenu kapetanom Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem.

Glede sastava neupitno je da će Vatreni istrčati s Lovrom Kalinićem, Šimom Vrsaljkom, Domagojem Vidom, Mitrovićem, Modrićem, Ivanom Perišićem i Rakitićem…  Šest mjesta je popunjeno, tko će zauzeti ostalih pet, prvenstveno poziciju u napadu, koji je nakon definitivnog odlaska Marija Mandžukića i ozljede Kramarića postao ”problematičan?” Prema svemu sudeći priliku će dobiti Ivan Santini. U Portugalu je prije nekoliko dana priliku dobio, i iskoristio je, Marko Livaja.

Na lijevi bok, umjesto Strinića, trebao bi Borna Barišić, koji je igrao i u Portugalu, iako neki mediji prenose da će priliku dobiti iskusniji Josip Pivarić, koji je odigrao više nego dobar turnir na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.  Pivarić  je nezamjenjiv u kijevskom Dinamu, iako ga dio hrvatskih navijača previše ne voli, barem je takav dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zadnjem veznom vlada gužva, više je odličnih kandidata, od Milana Badelja, Marcela Brozovića, do Matea Kovačića, koji ipak više voli igrati ofenzivno. Brozović i Kovačić po potrebi mogu čak i na desno krilo, iako im je ta pozicija daleko od idealne. Recimo kako Brozović nije igrao u Portugalu, a na SP-u u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila drugo mjesto i igrom oduševila svijet, Brozović je briljirao i bio jedan od najboljih hrvatskih igrača.

Marko Pjaca? Izbornik mu je uputio javnu kritiku nakon Portugala i 1:1 protiv reprezentacije koju Hrvatska nikada nije pobijedila. Iako se Pjaca polako diže ipak to nije ”onaj stari Marko” od prije teške ozljede protiv Estonije. Mnogi se boje ”slučaja Eduardo”. Naime, Dudu nikad više nije bio isti nakon što se ozlijedio u dresu Arsenala. Vratio se Dudu, igrao, no, nikad više nije bio tako ”ubojit”.

Prema svemu sudeći  Badelj, Brozović, Kovačić i Pjaca konkuriraju za dvije pozicije. No, kad se vrate Lovren, Rebić i Kramarić, a vjerojatno i Strinić, izbornik će imati ”slatke brige” i ponovno će to biti momčad sposobna za najveće podvige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version