Spektakl u Manchesteru, Milanu protiv Atletica zadnja šansa

epa09494327 AC Milan’s Sandro Tonali (L) challenges for the ball Atletico Madrid's Ángel Correa during the UEFA Champions League group B soccer match between AC Milan and Atletico Madrid at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 28 September 2021. EPA/MATTEO BAZZI

Nakon što su sinoć Bayern, Manchester United, Chelsea i Juventus osigurali osminu finala, danas će u sklopu 5. kola svoj put do nokaut faze tražiti momčadi iz skupina A, B, C i D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A nam donosi najzanimljiviji ogled večeri. Od 21 sat sastaju se PSG i Manchester City, dvoboj koji ćete imati priliku gledati u izravnom prijenosu na našem Drugom programu. Prvi dvoboj pripao je Parižanima, ali City svejedno ima bod prednosti. Dvoboj na Etihadu donosi odluku o tome tko će s prve pozicije u skupini u nastavak natjecanja.

Druga utakmica iz te skupine je dvoboj Leipziga i Club Bruggea. Njemački klub tražit će prvu pobjedu u grupnoj fazi, trenutno su na jednom bodu i pobjeda u gostima bi im dala kakvu takvu nada u europsko proljeće. Za Leipzig bi od prve minute trebao igrati odlični Joško Gvardiol.

U skupini B sastaju se Atletico Madrid i Milan te Liverpool i Porto. Liverpool je već ranije osigurao plasman u osminu finala pa mu je večerašnji ogled na Anfieldu rezultatski nebitan. S druge strane, preostala tri tima žele uzeti bodove večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan iako bez pobjede u skupini i sa samo jednim bodom ima šanse dohvatiti drugo mjesto, ali će mu zadatak biti težak. Prvi ogled s Atleticom završio je pobjedom Madriđana. Trener Milana neće moći računati na ozlijeđenog Rebića.

U skupini C Ajax gostuje kod Bešiktaša od 18:45, Nizozemci igraju odlično ove sezone. Erik ten Hag je sjajno posložio svoje igrače te igraju atraktivan napadački nogomet koji im je već osigurao prvo mjesto u skupini. Bešiktaš ima nula bodova i već se oprostio od Europe.

Za drugo mjesto borit će se Borussia i Sporting. Obje momčadi imaju po šest bodova pa će ova utakmica pokazati tko je bliži drugom mjestu koje vodi u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D je trebala biti jednostavna za favorite Real i milanski Inter, ali Sheriff je pomrsio račune velikanima te se u predzadnje kolo ulazi s maksimalnom neizvjesnošću.

Inter je domaćin Šahtaru koji je praktički ispao, utakmica je na rasporedu od 18:45, očekuju se nastupi naših reprezentativaca Brozovića i Perišića.

Drugi ogled u skupini je između Reala i Sheriffa. Moldavci će ugostiti Madriđane, a već su pokazali da mogu parirati Modriću i ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupinu predvodi Real sa 9, Inter ima 7, a Sheriff 6 bodova. Pred nama su uzbudljiva dva kola ove skupine, a već danas neke stvari mogu biti jasnije, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.