Split pita Platinija za domaćinstvo Eura 2020.

Na adresu predsjednika UEFA-e Michela Platinija Grad Split je krajem prošlog tjedna uputio dopis u kojem traže da ih Platini uputi što trebaju napraviti kako bi se taj grad kandidirao za Euro 2020. godine, otkrio je danas novinarima gradonačelnik Ivo Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dopisu, koji je podijeljen medijima, navodi se kako HNS i predsjednik Davor Šuker ignoriraju Split zbog čega o svojoj želji za domaćinstvom žele upoznati UEFA-u. U dopisu se opisuje stanje na stadionu Poljud i podsjeća da je Split davne 1979. godine bio domaćin Mediteranskih igara, 1990. godine Europskom prvenstvu u atletici, 2009. godine Svjetskom prvenstvu u rukometu za muškarce te da je 2010. godine na Poljudu održan Kup kontinenata u atletici.

Baldasar je novinarima rekao kako je Grad napravio sve da dođe do sastanka s Davorom Šukerom, ali da on nije našao za shodno da se nađe s čelnicima drugog grada po veličini u državi. “Nekoliko smo ih puta zvali, a samo jednom dobili odgovor i to da nema predsjednika”, rekao je Baldasar.

Komentirajući mogućnost da nogometna reprezentacija ovoga lipnja bude domaćin Italiji u Splitu, gradonačelnik je odgovorio kako se nada da će, barem kada je u pitanju to domaćinstvo, Davor Šuker održati svoju riječ te naglasio da će grad pružiti punu podršku organizaciji te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar je najavio i kako će u srpnju na stadionu Poljud, nakon Ultra festivala, početi radovi na drenaži i novom travnjaku za što će se izdvojiti maksimalno sedam milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.