Site icon narod.hr

Sportski direktor Rijeke: Analizirali smo i predsjednik je donio odluku, nije kumovala jedna utakmica

Foto: HTV

Prije odlaska igrača i stožera za Švedsku gdje igraju utakmicu protiv Elfsobra u 3. pretkolu Europske lige, u Rijeci su održali kratku press-konferenciju nakon smjene Željka Sopića i postavljanja Radomira Đalovića, dosadašnjeg pomoćnog trenera na mjesto glavnog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je imao riječ Darko Raić-Sudar, sportski direktor Rijeke:

– Prvo bih htio Sopiću i cijelom stožeru se zahvaliti na ovih godinu dana, bilo je lijepih trenutaka, a bilo je i onih težih, ali uglavnom su bili lijepi. Tako je to u trenerskom životu, znam to i sam, neke stvari se promijene. Meni je drago da je Đalović prihvatio ovu priliku. Njegovi rezultati će ovisiti o njegovom daljnjem putu, a mi mu želimo sve najbolje, rekao je Raić-Sudar.

– Želim se zahvaliti direktoru na prilici, kao i treneru Sopiću na odličnom radu i ovih godinu dana. Što se tiče utakmice, imali smo malo vremena, ali čeka nas važna utakmica, za naš klub i hrvatski nogomet. Jučer smo odradili trening, odradit ćemo i danas u Švedskoj. Imamo nekih problema s nekim ozlijeđenim igračima, neki će ostati tu. Tko god ide, očekujemo da prođemo Elfsborg rekao je novi trener Riječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li smjeni kumovali prethodni rezultati ili je došlo do zasićenja?

– Kad dolazi do ove situacije, nije to samo jedan dan ili jedna utakmica. Puno smo stvari analizirali u godinu dana i predsjednik je s upravom donio odluku. Željko je stvarno vrhunski trener, ali takva je odluka donesena. Znam da je tajming takav, ljudi razgovaraju o tome, jer se mijenjaju treneri u slučaju poraza. Mi smo imali pet poraza prošle godine, izgubili kup i prvenstvo, tada to nije napravljeno, kada se možda i očekivalo.

Kako je momčad reagirala na smjenu trenera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Momčad je reagirala okej, oni su koncentrirani na ovu utakmicu. Malo su nas poremetile te ozljede koje imamo, ali opet ponavljam, svi su spremni i koncentrirani i jedva čekaju utakmicu. Andrić, Čabraja, Kitin i Goda ne putuju, imamo još par ozljeda, Smolčić i Dejan Petrovič su upitni za nastup, rekao je Đalović i dodao o utakmici:

– Naši igrači su pokazali u prošlim utakmicama i u Europi i u prvenstvu prošle godine da mogu igrati takve utakmice. Pripremili smo se za taj teren (umjetni travnjak) i radili smo neke stvari na treningu, očekujem da nećemo imati problema. Bitno je da se što prije adaptiramo na sve što nas čeka.

Situacija s Jorgeom Obregonom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Procjena je kluba da Rijeci više nije potreban. On sigurno više neće u Rijeci igrati, ništa nije službeno, ali on je u fazi napuštanja kluba. rekao je sportski direktor i dodao o pojačanjima:

– Mi još gledamo, imamo dvadesetak dana do kraja prijelaznog roka . Bit će vjerojatno odlazaka i dolazaka. Mi se gledamo još pojačati. Ja se nadam da ćemo dovesti nekoga, ali ovisi i o odlascima koliko ćemo igrača dovesti, rekao je Raić-Sudar, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version