Site icon narod.hr

Šprem i Matošević o nastupu Hrvatske na SP-u: ‘Da je nekoliko lopti otišlo na našu stranu možda bi igrali finale, ali ispunjen je plan’

Foto: Snimka zaslona/RTL

Hrvatska muška rukometna reprezentacija natjecanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj okončala je na šestom mjestu, u susretu za peto mjesto bolja od Hrvatske je u Herningu bila Švedska sa 34-28 (16-13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je, treba iskreno priznati, bila bolja od Hrvatska, ušla je bolje u utakmicu, s više žara i zasluženo je pobijedila. Složili su se s tom konstatacijom uglavnom svi hrvatski rukometaši. Iako nismo ušli u krug borbe za medalju, a bili smo jako blizu, na SP-u primarni je cilj ostvaren, plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ostaje pitanje, je li se moglo više?

Hrvatska je Svjetsko prvenstvo završila na šestom mjestu, sa sedam pobjeda i tri poraza, od toga najviše peče šokantni poraz od Brazila koji nas je i udaljio od borbe za medalju.  Nakon toga uslijedio je poraz poslije drame i sudačkih pogrešaka od domaćina Njemačke. Hrvatska je, između ostaloga, svladala europske prvake Španjolce i još uvijek aktualne svjetske prvake – Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su RTL-ovi komentatori, bivši proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativci, Goran Šprem i Valter Matošević, ocijenili nastup izabranika Line Červara na SP-u?

Ponajprije obojica su se složila kako je uspjeh u tome što je Hrvatska ipak izborila plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre, a što je i bio primarni cilj uoči natjecanja. No, obojica se slažu – Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu mogla i do boljeg rezultata.

”Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, ali lagao bih kad bih rekao da sam u potpunosti zadovoljan rezultatom. Imali smo šanse. Da smo pobijedili Brazil, a izgubili od Njemačke i Francuske, pa bih rekao: ‘Ajde, bili su bolji.’ Ovako ostaje jedna gorčina. Ipak, primarni cilj je ostvaren. Idemo sada u te kvalifikacije za Olimpijske igre, iako ostaje žal…”, kazao je Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sličan način rezonirao je i Matošević:

“Ekipa je ispunila postavljeni plan i to treba poštovati. Savez zna najbolje kvalitetu ove reprezentacije, imali smo brojnih problema s ozljedama, tako da je ovo realnost. Sportski je malo glupo reći da je šesto mjesto uspjeh, da je nekoliko lopti otišlo na našu stranu, sutra bi možda gledali Hrvatsku u finalu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version