Sprema se spektakl na Poljudu i užarena atmosfera: Trener Hajduka očekuje europski motiviran Dinamo….

Foto: fah

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka trener splitskog kluba, Siniša Oreščanin, na konferenciji za tisak je između ostaloga rekao kako očekuje europski motiviran Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo im je idealna prilika, Bjelica želi ponovno pokrenuti svoje igrače”, kazao je Oreščanin te je dodao:

”Svi su spremni i željni da budu u kadru osim Vučura, Tahiraj je upitan. Poslije današnjeg treninga ćemo odlučiti o sastavu.”

Kakav je Dinamo ove sezone, u kojoj je postigao sjajne rezultate u Europi te tako donio Hrvatskoj još jedno mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dinamo je ove sezone izbalansiran, približio se europskim mjerilima, uhvatio je srednju klasu europskog nogometa. Najzaslužniji je za to Bjelica koji ima punu kontrolu nad svlačionicom, a ranije to nije bio slučaj u Dinamu”, kazao je trener Hajduka uz dodatak:

”Dugo sam radio u Dinamu i svi znate na što mislim.”

Može li Oreščanin iznenaditi Dinamo postavom, nekim drugim ”trikom”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imamo ideja, uvijek spremamo nešto… Zamisli su tu, nitko na Poljudu nije favorit i vjerujem u svoj rad i u svoju momčad. Iznenađenja bi moglo biti, ali život ide dalje i nakon Dinama. Idemo utakmicu po utakmicu. Shvaćamo derbi kao dobar test da vidimo gdje smo sa zahtjevima približavanja Europi. Ta će nam utakmica biti pokazatelj gdje smo, što smo i kako trebamo dalje.  Imali smo razgovor u svlačionici, imamo natpise koji se tiču timskog duha i najvažnijih vrijednosti. Pokušavamo čvrsto ostati nogama na zemlji, biti ponizni i oprezni jer je puno zamki na koje moramo paziti do kraja sezone.”

Je li ovo za Hajduk najteža ili najlakša utakmica s obzirom na ime i snagu protivnika?

”Motivacijski je ova utakmica najlakša, treba to i smiriti, da ne ode sve previsoko. S te strane neće biti problema. Nama je bitno da se ispune taktičke postavke i zahtjevi. Igrači trebaju naći balans između motivacije i bodrenja s tribina te onoga što se dogovorimo na treningu. Lokomotiva nam je bila dobar pokazatelj jer je bio jak protivnik u prvoj utakmici pred navijačima. Porazgovarat ću i posebno s igračima i s Bradarićem kojeg dolazi gledati Barcelona, da ne polete… Želim preduhitriti neke stvari.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Dinamo favorit na Poljudu?

”Dinamo nije favorit. Šanse su sutra 50-50. Hoću li biti zadovoljan bodom? To ću odgovoriti nakon utakmice. Mi smo fokusirani na sebe, poštujemo protivnika, ali mi smo najbitniji.”

Dinamo na Poljud stiže s ogromnih 24 boda prednosti, no, tome unatoč očekuje se vruća atmosfera s obzirom kako je Sjever već rasprodan, a ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu također nestaju.

Spomenimo kako je derbi na rasporedu od 19 sati, ne očekuje se vrijeme idealno za igranje nogometa s obzirom kako meteorolozi najavljuju kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Bradarić i Dani Olmo bit će pak pod posebnom lupom javnosti, dvojicu talentiranih igrača će skautirati i dvojac iz Barcelone, još desetak klubova iz Europe najavilo je svoj dolazak. Ukratko, očekuje se spektakl na Poljudu, još samo da vrijeme posluži…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.