Site icon narod.hr

Sve je spremno za ‘spektakl’ na Goodison Parku: Everton mora, Hajduk bi mogao, to je velika razlika…

Foto: Twitter

Večeras se od 21:05 igra na ”kultnom” Goodison Parku prva utakmica play-offa Europske lige između Evertona i Hajduka. Naravno, domaćin je favorit, iako njihov trener legendarni Nizozemac Ronals Koeman poziva na oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk, nažalost, ima dosta problema uoči ove važne utakmice. naime, Borja Lopez nije spreman, Erceg i Tudor su upitni, a Futacs se već ranije, nažalost, teško ozlijedio. Za njega je prvi dio sezone završen.  No, ni Everton ne bi trebao istrčati kompletan. Navodno će Englezi igrati bez Sandra Ramireza koji je ozlijedio gležanj te je upitan za nastup protiv Hajduka. Naravno, na Poljudu se na ovakve vijesti iz engleskog tabora na obaziru previše, klupa Evertona daleko je šira od klupe Hajduka. Koeman će već pronaći zamjenu za Ramireza ukoliko će doista biti potrebno, a da se to na igru Evertona možda i neće odraziti.

Iako nekima možda tako ne izgleda poznati Nizozemac izuzetno je oprezan kad je Hajduk u pitanju. Pila naopako, ili?

Everton želi u Europsku ligu, favorit je, no, to treba potvrditi na terenu, engleski klubovi su uvijek imali puno problema u ranoj, ljetnoj fazi europskih kupova. Praktički nekoliko sati uoči utakmice Ronald Koeman održao je sastanak s novinarima te je hvalio Hajduk i pozivao na oprez. Naime, brat Ronalda, Erwin Koeman, koji je ujedno i njegov pomoćnik, gledao je Hajduk na derbiju u Zagrebu protiv Dinama, Splićani su poraženi od najvećeg rivala, no, porazu unatoč Koeman je došao do važnih podataka. Zapazio je također kako protiv Evertona Futacsa neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve smo pripremili i nema nikakvog opuštanja za večerašnji susret…”, rekao je Ronald Koeman. Jasno je da je Nizozemac svjestan tko je favorit, tim je imperativ njegov i njegove momčadi veći. Oni moraju proći, Hajduk bi možda mogao, a ako i ne uspije u tome nitko im neće moći puno zamjeriti. Odmah nakon ždrijeba svi mediji su jasno označili tko ima veće šanse proći.

“Očekuje nas teška utakmica protiv hrvatske momčadi, ulazimo u razdoblje non-stopa i spremni smo. Ne, nema laganije obaveze. Danas mislim na Hajduk, u ponedjeljak ću na nastavak prvenstva, onda na europski revanš. Jedna po jedna. Svaka važnija od druge. Čeka nas teška sezona s mnogobrojnim utakmicama. Da, mislim i na Europsku ligu. Imamo ambicije…”, poručio je ”veliki” Nizozemac, kojeg pamtimo po snažnom udarcu i činjenici da je bio lider reprezentacije Nizozemske na terenu.

“Izazov je golem, želimo u Europsku ligu. Treba nam dobar rezultat. Europske utakmice su posebno, vidjeli ste protiv Ružomberoka, bile su teške utakmice. Bilo je važno ne primiti gol. Tako i sutra s Hajdukom. Prva je stvar “clean sheet”. Čista mreža. To bi nam otvorilo velike šanse da u revanšu obavimo željeni posao. Sa Ružomberokom nas je izvukao ‘clean sheet'”, bio je odlučan Koeman na presici u namjeri da niti jednog trenutka ne prizna činjenicu koliko je zapravo njegova momčad favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, hrvatski klubovi u zadnjih mjesec dana dokazali su kako se mogu nositi i s objektivno jačim ekipama od sebe. Naravno, hrvatska liga raste, međutim, to je proces koji ne ide preko noći, koji traje i ne postiže se na umjetan način, gomilanjem prosječnih nogometaša iz inozemStva. Hrvatskoj mladosti treba dati šansu s obzirom da neki hrvatski klubovi vrlo dobro rade s mladima u svojim omladinskim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version