Spustila se gusta magla iznad Maksimira: Dinamo pred utakmicom istine i povijesnom prilikom!

Foto: fah

Pred Dinamom je utakmica istine, povijesna utakmica, utakmica generacije, nazovite je kako god hoćete i teško ćete pretjerati. Naime, za otprilike sat vremena u 4. kolu Europske lige na maksimirskom travnjaku istrčat će Dinamo i Spartak iz Trnave, hrvatskom prvaku i bod je dovoljan za prolazak grupne faze Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u prvoj utakmici Dinamove skupine Fenerbahče je svladao Anderlecht i najvjerojatnije ga eliminirao iz svih kalkulacija. Poslije prve tri utakmice hrvatski prvak ima maksimalnih devet bodova i uvjerljivo drži vrh ljestvice. Ako Dinamo, kao što brojni navijači očekuju, ostane neporažen na Maksimiru od Spartaka nakon 49 godina prezimit će u Europi.

Dakle, iz svega navedenog jasno je kako se radi o povijesnoj prilici Dinama, prilici za ostvarenje sna koji su sanjale brojne generacije zagrebačkog kluba. Nažalost, vrijeme nije baš idealno za odigravanje utakmice takve važnosti, naime, tri sata prije početka maksimirskog susreta odluke spustila se gusta magla. Srećom, situacija još uvijek nije kritična te će se utakmica igrati u predviđenom terminu, iako će navijačima na tribinama i pred malim ekranima biti teže pratiti nogometni spektakl izgubljen u gustoj magli.

Podsjetimo, u prošlom prvenstvenom kolu, u derbiju, Dinamo je gostovao u Osijeku, svladao je Osijek te je to zapravo bila prava generalna proba za večerašnji europski izazov. Naime, i u Osijeku je bila gusta magla. Dinamo je zabio dva gola u srcu Slavonije i zadovoljan otišao put Zagreba, sjajno su se plavi snašli u magli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uspješni trener Modrih, Nenad Bjelica, ne bi imao ništa protiv da se rezultat iz Osijeka ponovi i večeras na Maksimiru protiv Spartaka. Potvrdio je to i sam Bjelica:

“Imam taj problem, volim pobjeđivati. Imam pobjednički mentalitet koji sam prenio na dečke, oni su super prihvatili sve moje ideje, sjajna su momčad, druže se na terenu i izvan njega i to je naša snaga. Nema nikakvih kalkulacija, samo pobjeda nam je u glavama”, kazao je trener Dinama.

Sastavi koji će najvjerojatnije od 21. sat istrčati na maksimirski travnjak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković – Rrahmani, Perić, Theophile-Catherine, Stojanović – Ademi – Oršić, Olmo, Gojak, Hajrović – Gavranović

SPARTAK: Chudy – Čonka, Godal, Toth, Oravec – Rada, Greššak – Čanturišvili, Shirtladze, Jirka – Ghorbani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.