Site icon narod.hr

Srbić teško pao, hrvatski gimnastičar bez medalje

Pariz, 05.08.2024 - Hrvatski gimnastièar Tin Srbiæ ostao je bez medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u ponedjeljak, dok je zlato u natjecanju na preèi osvojio Japanac Oka Shinnosuke. Olimpijski i svjetski viceprvak je u polufinalu bio drugi, a finale je završio kao osmi s ocjenom 11.333 nakon što je pao s preèe a onda i pogriješio. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ik

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić ostao je bez medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u ponedjeljak nakon teškog pada, dok je zlato u natjecanju na preči osvojio Japanac Oka Shinnosuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijski i svjetski viceprvak je u polufinalu bio drugi, a finale je završio kao osmi s ocjenom 11.333 nakon što je pao s preče a onda i pogriješio.

Zlato je osvojio Shinnosuke, koji je osvojio broncu na ručama, s ocjenom 14.533, dok je srebro pripala Kolumbijcu Angelu Barajasu. Broncu su podijeli Kinez Zheng Boheng (13.966) i Tajvanac Chia Hung Tang (13.966).

Podsjetimo, jučer je u finalu preskoka nastupio Aurel Benović koji je na kraju bio peti, a Benović je nastupio i u kvalifikacijama partera gdje se nije uspio plasirati u finale jer je kvalifikacije završio na 10. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je Hrvatska osvojila dvije olimpijske medalje iz gimnastike. Filip Ude je 2008. u Pekingu osvojio srebro dok je Srbić na Igrama u Tokiju prije tri godine bio srebrni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version