Site icon narod.hr

Srbiću srebro, Šulekić osvojila broncu

srbić

Foto: fah

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na preči na Svjetskom Challenge kupu u turskom Mersinu, njegova klupska kolegica Sara Šulekić za svoju je vježbu na dvovisinskim ručama nagrađena brončanim odličjem, a korak do pobjedničkog postolja ostale su Tijana Korent na preskoku i Tina Zelčić na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni europski prvak na preči je u svom 30. finalu došao do 23. medalje na turnirima za Svjetski kup.

Za finalnu vježbu dobio je ocjenu 14,100, koliko je dobio i pobjednik, Turčin Ahmet Onder, ali je zbog bolje ocjene za izvedbu osvojio zlato.

Treći je bio Mađar Krisztian Balazs (14,050).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Išao sam svoju jaču vježbu danas i uspio je izvesti. Zadovoljan sam što sam uspio povezati kombinacije. Imao sam jednu grešku pred kraj vježbe, zato je bilo ovaj put srebro. Nema veze. Stvarno sam zadovoljan s ovim prvim natjecanjem. Ovo je dobra priprema za dalje. Sad idem isto ovako i za 10 dana na Svjetskom kupu u Parizu i onda s pravom pripremom krenuti na Svjetsko prvenstvo u Antwerpen. S početnom ocjenom 6.3 idem tamo probati napasti finale, rekao je Tin Srbić.

Njegova klupska kolegica iz ZTD Hrvatskog sokola, 17-godišnja Sara Šulekić u svom četvrtom finalu na natjecanjima za Svjetski kup i trećem uzastopnom u Mersinu osvojila je prvu medalju.

Još jednom je potvrdila da joj je Mersin sretan grad budući da je u njemu 2020. bila juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama na kojima je danas osvojila broncu s ocjenom 13,233.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je osvojila Ukrajinka Ana Laščevska (13,533), a srebro Kanađanka Rose Woo (13,433).

– Presretna sam s broncom i s time što sam uspjela napraviti svoju novu vježbu, s novim elementom. Ovo je nevjerojatan osjećaj. Nadam se da će u budućnosti biti još puno ovakvih uspjeha. Ovo mi je prva medalja sa svjetskih kupova, ali već sljedeći tjedan čeka nas novi turnir u Szombathelyju i nadam se da ćemo nastaviti istim tempom, poželjela je Sara Šulekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version