Srbima teško pao novi poraz od Hrvatske: ‘Igrali smo jako dobro, a onda su suci uzeli stvari u svoje ruke’

Foto: fah

U dvoboju koji je za ulog imao prvo mjesto u skupini i plasman u finale završnog turnira Europa kupa, hrvatski vaterpolisti su velikim preokretom pobijedili reprezentaciju Srbije sa 8-7 (1-3, 0-1, 3-1, 4-2) pred do kraja ispunjenim tribinama riječkog bazena na Kantridi. Srbija je vodila nakon prve dvije četvrtine 4:1, no, u drugom dijelu uslijedio je hrvatski uragan. Naime, Hrvatska je u zadnje dvije četvrtine primila tek tri pogotka, a postigla sedam, što je bilo dovoljno za veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO) Hrvatska vaterpolska reprezentacija preokretom svladala Srbiju i izborila plasman u finale Europa kupa

Loren Fatović je s tri gola bio najbolji strijelac Hrvatske. Dva pogotka postigao je Ante Vukičević, a po jedan Luka Lončar, Maro Joković i Josip Vrlić. Kod Srbije najefikasniji je s tri pogotka bio Filip Filipović, dva gola postigao je Duško Pijetlović, a po jedan Dušan Mandić i Miloš Ćuk.

Nakon utakmice srpski vaterpolisti su čestitali Hrvatskoj, ali su i negodovali zbog navodno lošeg suđenja u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio je to veliki spektakl, u njemu su uživali i oni koji ne razumiju ovaj sport. Prvi dio smo mi obilježili, i igrom i rezultatom. Kasnije smo izgubili glavu, kontrolu igre, što je Hrvatska s brzim golovima, prije svega iz kontre, iskoristila, uspjela se vratiti i na kraju je zasluženo pobijedila”, rekao je izbornik srpske vaterpolske reprezentacije Savić, dok je Duško Pijetlović izjavio kako je njegova momčad napravila puno pogrešaka, no, dodao je da nije zadovoljan suđenjem.

“Kad budemo kompletni biće bolje. Ovakvo suđenje smo očekivali, nemamo što zamjeriti. Jako je teško sucima obavljati svoj posao u ovakvoj atmosferi. Puno je bolje kad su na drugoj strani Talijani. S njima sutra očekujem puno goru utakmicu”, kazao je Pijetlović.

Kapetan reprezentacije Srbije Filip Filipović bio je još izravniji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nakon što smo prvi dio utakmice odigrali jako dobro, jasno nam je bilo da će suci uzeti stvari u svoje ruke. Prve dvije četvrtine bili smo savršeni, ali kad vam protiv Hrvatske ponište tri gola, onda je jako teško igrati…” Kapetan srpske reprezentacije kazao je kako je zabrinut zbog činjenice da su već treći puta za redom poraženi od Hrvatske.

”Čestitam im, lavovski su odradili posao. E sad, koliko je zasluženo, to neka ocijene drugi. Protiv Talijana će biti jako teško, uostalom oni kroje sudbinu svjetskog vaterpola.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.