Srednjoškolski košarkaški trener suspendiran nakon pobjede momčadi 92:4 zbog ‘nepoštovanja protivnika’

trener
Foto: Depositphotos

Srednja škola u Connecticutu ispričala se nakon što je njezina ženska košarkaška reprezentacija pobijedila slabijeg protivnika sa 92-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akademija Sacred Heart iz Hamdena pobijedila je Lyman Hall-Wallingford u ponedjeljak navečer. Vodili su 29-0 nakon jedne četvrtine, 56-0 na poluvremenu i 80-0 nakon tri četvrtine., objavio je FOX61.

Ravnateljica Sacred Hearta kaže da se škola “duboko kaje” zbog načina na koji se igra odigrala.

Inače, Jason Kirck, trener treće godine Sacred Heart Sharksa, također je suspendiran na jednu utakmicu jer pobjeda “nije bila u skladu s učenjima i principima škole”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica nije u skladu s našim vrijednostima ili filozofijama”

“Akademija Sacred Heart cijeni lekcije koje se daju kroz sudjelovanje u sportu, uključujući etičko i odgovorno ponašanje, vodstvo i snagu karaktera te poštovanje prema protivnicima. Sinoćnja košarkaška utakmica za djevojčice protiv srednje škole Lyman Hall nije u skladu s našim vrijednostima ili filozofijama”, poručila je ravnateljica Sheila O’Neill, u izjavi za  GameTimeCT.

“Uprava Akademije Sacred Heart i Athletics duboko žale zbog načina na koji je postignut rezultat utakmice. U komunikaciji smo sa srednjom školom Lyman Hall, konferencijom Southern Connecticut i CIAC-om i interno rješavamo ove probleme kako bismo osigurali da naši sportski programi nastave poticati osobni, fizički i intelektualni rast”, dodala je.

Inače, priručnik Connecticut Interscholastic Athletic Conference (CIAC), prema Standardima sportskog ponašanja “Class Act”, navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treneri će biti svjesni natjecateljskog balansa natjecanja i upravljat će rezultatom na način koji je sportski i poštujući protivnike.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.