Site icon narod.hr

Srpski igrači nisu htjeli u avion sa šahovnicom: ‘Nitko to nije mogao pretpostaviti’

Foto: FSS

Afera potresa reprezentaciju Srbije nakon još jednog podbačaja na velikom natjecanju. Nakon što je ispala već u skupini Eura, na vidjelo izlazi ljutnja Aleksandra Vučića što je reprezentacija Srbije na Euro iz Beograda letjela hrvatskim avionom. U medijima to nazivaju aferom ili skandalom Orlovi lete sa šahovnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krive Jovana Šurbatovića, glavnog tajnika Nogometnog saveza Srbije.

“Nismo poletjeli hrvatskim, već njemačkim avionom. Team manager nacionalnog A tima obično angažira čarter-letove za potrebe reprezentacije u situaciji kada nam nisu dostupni avioni Air Srbije. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtjevi stručnog stožera, dakle satnice, kapacitet, i izabere najbolju opciju.

Tako je angažirana kompanija iz Njemačke, avion je bio njemački, no ispostavilo se, a mi to nismo znali… Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli, avion je bio njemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registriran na hrvatskom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je komentirao navode da neki igrači nisu željeli ući u avion kada su vidjeli da je hrvatski: “Nitko nije znao tko je ušao u avion, nitko nije mogao ni pretpostaviti. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To se nikako nije moglo vidjeti. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni tajnik prihvaćam odgovornost, nema nikakvih problema.”

Najavio je i ostavku na svojoj funkciji, ali je nadodao kako je tu odluku donio prije početka prvenstva.

“Nacionalni skandal… Događaju se takve stvari, događale su se, bila politička provokacija, namještaljka ili ne, sigurno se dogodilo i sigurno je skandal. Što se tiče moje ostavke, ja sam i prije Europskog prvenstva najavio da ću iz drugih razloga dati ostavku, a sa svojim najbližim suradnicima sam razgovarao da nakon Eura napustim mjesto glavnog tajnika jer imamo mnogo važnijih pitanja o kojima stručna javnost mora raspravljati, a to je kuda ide srpski nogomet, koji će zamijeniti ove igrače koji igraju na Europskom prvenstvu. Imamo ozbiljne utakmice u Ligi nacija od rujna, od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i ja sam, netko tko je dugo u srpskom nogometu, ozbiljno zabrinut o budućnosti srpskog nogometa”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version