Site icon narod.hr

Srpski rukometaš Petar Nenadić: ”Domagoj Duvnjak je najbolji na svijetu, svaka čast Hrvatskoj, mi smo stali u vremenu i prostoru”

Foto: fah

Srbija je u rukometnom pogledu europski i svjetski marginalac, što se potvrdilo i na Europskom prvenstvu prije nekoliko mjeseci kada je Hrvatska osvojila srebro, Srbija nije napravila – ništa. Pa ipak, i takva Srbija ima najboljeg rukometaša po izboru EHF-a za 2019. godinu, Petra Nenadića, koji, kao i mnogi drugi, smatra kako je hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak najbolji rukometaš svijeta.  I doista, Duvnjak je briljirao na Europskom prvenstvu te po mnogima igrao najbolji, najzreliji rukomet svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je najbolji na svijetu srpski rukometaš, Petar Nenadić, u podcastu Balkan Handballa bio je iskren, pritom je spomenuo ne jednom ”Duleta”, vjerojatno je mislio na Domagoja:

“Tko je najbolji na svijetu? Dule, bez ijednog trenutka razmišljanja! Dule je daleko ispred svih. Toliki niz godina igranja i u Bundesligi i u hrvatskoj reprezentaciji, svi ga lome, Dule je izlomljen, Dule je ozlijeđen, a on opet igra najbolji rukomet, i prednjeg u obrani i halfa i centarhalfa, i srednjeg i lijevog, tako da – nemam dvojbe…”

Podsjetimo, Nenadić je rukometaš mađarskog rukometnog diva Veszprema, a igra na istoj poziciji kao i Domagoj Duvnjak, dakle, na poziciji srednjeg vanjskog. Nenadić je u karijeri nastupao za Barcelonu, Pick Szeged i Füchse Berlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenadić je govorio i o srpskom rukometu te je pokušao usporediti neusporedivo, na kraju je i sam priznao da je hrvatski rukomet daleko ispred, što se po tko zna koji puta potvrdilo. Inače zbog neslaganja s ljudima iz Saveza Nenadić za reprezentaciju Srbije ne igra dvije godine.

“Od 2006. godine, dakle zadnjih 14, mi nismo imali dobrog izbornika. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem što. Stranac nam je jedino rješenje, nema drugog izlaza jer 95 posto srpskih trenera stalo je u vremenu i prostoru. Bilo koji će nam donijeti boljitak. Oni se bave rukometom, zovu naše izbornike, raspituju se od igračima, a naše to baš i ne zanima. Je li to zbog ega ili netko misli da je najpametniji, ne znam. Zabrinjavajuće je što nama igrači i ne dolaze, Hrvatska konstantno uvodi nove talente, daje im šansu i svaka čast. Vrhunski Hrvati rade s novim igračima, a kod nas ih je jako malo, a i oni koji valjaju, otići će negdje gdje ne bi trebali. Hrvatska za razliku od Srbije ima kult reprezentacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version