Stadion: Problemi za favorizirane goste, kolo bez sudačkih repova

Foto: snimka zaslona

Favoriti se u ovom kolu HNL-a nisu proslavili kod malih momčadi, a u derbiju Gorice i Rijeke zamalo smo vidjeli čudesni povratak Goričana nakon 0:4. Tomislav Ivković i Marijo Strahonja analizirali su prošlo kolo u emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pokazalo se da je Dinamo imao najtežu utakmicu. Mislili smo da Dinamo ide u Šibenik i da bi bilo normalno da pobijedi, ali Šibenik je odigrao hrabro. Dinamo zbog puno izostanaka u toku dva tjedna, bez treninga i bez reprezentativaca, sigurno mu je to bio minus i to se osjetilo u ovoj utakmici, rekao je Tomislav Ivković.

Naš sudački ekspert Marijo Strahonja bio je generalno zadovoljan suđenjem u ovom kolu:

– Nije bilo sudačkih repova. Linija intervencije VAR sobe sada vrlo dobro radi selekciju kad treba intervenirati, to se dosta popravilo u zadnje vrijeme, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je “na tapeti” bio derbi Gorice i Rijeke, u kojem su Riječani do 73. minute vodili 4:0 i na kraju spašavali pobjedu. Ipak, ni Bišćan ni Rožman nisu uspjeli svladati Goricu, dok Tomić nema niti jedan poraz od Gorice.

– Šanse koje su imali igrači Rijeke, pogotovo u osmoj minuti kad je Burić sam išao na golmana, to je nesvojstveno za Goricu, koja nije imala tipičnu čvrstinu ni taktičku disciplinu. Tako su dopustili Rijeci 4:0. Nisu igrali svoju tipičnu igru ni u napadu, prokomentirao je Ivić, dodavši:

– Ako je Kristijan Lovrić bio spreman za ući, mogao je i početi utakmicu. No to trener odlučuje. Lovrić je debitirao za A reprezentaciju, pa su tu umorni igrači iz mlade reprezentacije, a ne zaboravimo ni izostanak Suka, nije ni čudno da nije bilo tipične igre Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Rijeke je prednjačio Murić.

– Murić kad bi igrao ovako u kontinuitetu bio bi kandidat za nešto više. Igra prema naprijed njemu nije problem, ali u današnjem nogometu bez igre unazad ne ide.

Marijo Strahonja analizirao je tri situacije s te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 34. minuti poništen je gol Rijeke zbog zaleđa.

– Vrlo dobra odluka sudaca, koji su procijenili da se radi o zaleđu, za to vrlo dobro služi VAR tehnologija, kaže.

Gorica je zabila za 3:4 u 85. minuti, je li lopta prije pogotka izašla iz granica igrališta?

– Vidjeli smo jednu simulaciju s prikazanim letom lopte, mislim da je ispravno, da bi samo Roberto Carlos mogao dati takav efej lopti da ona u ovoj situaciji izađe iz granica terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A poništeni gol Gorice u 86. minuti kod prekida?

– Vrlo dobro je sudac upravljao ovom situacijom, ako je dao znak da nema izvođenja slobodnog udarca prije znaka, onda nema, kaže Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.