Site icon narod.hr

Stanić: Mi smo svjetsko nogometno čudo u reprezentativnom smislu

stanić reprezentacija

Foto: Snimka zaslona, Drago Sopta/HNS; fotomontaža: Narod.hr

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Stanić u razgovoru s Mirnom Zidarić u emisiji Stadion najavio je nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru te progovorio o šansama Hrvatske u skupini F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne osuđujem se ništa prognozirati, osim one klasične, kako bude svima, tako bude i nama. S obzirom na rezultate i igru reprezentacije, mislim da smo jako motivirani i u dobrom stanju te da se možemo nadati lijepim stvarima, kazao je u uvodu Stanić za HRT.

Hrvatska u skupini igra s Marokom, Kanadom i Belgijom.

– Uvijek postoje iznenađenja, ali gledajući povijest i statistiku, svaki put kada bi mi otvorili turnir s pobjedom, rasli bi mentalno, fizički i taktički i bili bi dobri. Najteža utakmica mogla bi biti Maroko jer je, barem za nas sa strane, nepoznanica, ali siguran sam da je stručni stožer pripremio dobro tu utakmicu s obzirom na njezin značaj, rekao je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O smjeni Vahida Halilhodžića

Komentirao je reprezentaciju Maroka i smjenu Vahida Halilhodžića.

– U današnje vrijeme to je dio nogometa koji se bitno promijenio. Trenerski autoritet i zasluge trenera, a onda su treneri postali potrošna roba zbog toga. Čovjek je odveo dvije reprezentacije na svjetsko prvenstvo kroz kvalifikacije, a onda ih tamo nije vodio. Ipak, trebalo bi znati sve iznutra kako bi se moglo komentirati, rekao je Stanić te nastavio:

– Kanada? Prošlo je vrijeme podcjenjivanja. Mentalitet je dobar nama u turnirskom sustavu kada se treba koncentrirati mjesec dana, znamo zapeti u kvalifikacijskim sustavima kada se igra po godinu dana. Nadam se da ćemo do Belgije prikupiti šest bodova. Govoriti o Belgiji je zamka, na turniru imaš jednu utakmicu pa razmišljaš o njoj. Idemo po redu Maroko, Kanada pa Belgija. Ne smijemo razmišljati unaprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O rezultatima hrvatske nogometne reprezentacije

Smatra Stanić da se navijači mogu nadati opet velikom rezultatu.

– Zadnjih 20 godina, hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je nevjerojatne rezultate i po pitanju igre i rezultata. Fascinantno je koliko smo zapravo konkurentni s obzirom na ulaganja, infrastrukturu i sve što prati naš nogomet. U reprezentativnom smislu mi smo nogometno svjetsko čudo. Nema razloga da sumnjamo u ovu reprezentaciju koju predvodi Luka Modrić. Kad imate ovakav vezni red gospodarite ritmom, težištem igre i to su zalozi koji daju vjeru i očekivanja, zaključio je Stanić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez objavio je da je sve spremno za polazak hrvatske reprezentacije prema Svjetskom prvenstvu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version