Site icon narod.hr

Statistika za pamćenje: Što je sve Barcelona srušila u ludoj noći?

Foto: fah

Barcelona je napravila čudo na terenu i izbacila PSG u osmini finala Lige prvaka! Domaći su na Camp Nou od 89. minute zabili tri gola i sa 6:1 nadoknadili 0:4 zaostatak iz Pariza. Tako su postali prva momčad u povijesti europskih natjecanja koja je u uzvratu nadoknadila zaostatak 0:4 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, katalonski div postao je i prvi klub koji je stigao do 300 pobjeda u svim europskim natjecanjima. Ujedno je Barcelona deseti put zaredom prošla osminu finala, što nitko nikad nije napravio.

Srušila je i rekord po broju penala u Ligi prvaka – jedanaesterac iz kojeg je stigla do rezultata 5:1 bio je 44. za Katalonce u ovom natjecanju.

Lionel Messi, koji je realizirao prvi jedanaesterac na utakmici, izjednačio se s Cristianom Ronaldom kao najbolji strijelac s bijele točke u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neymar je s dva pogotka skočio na treće mjesto Barcelonine ljestvice strijelaca u Ligi prvaka. Asistencijom za 6:1 stigao je do osme asistencije ove sezone. Nitko drugi nema više od pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version