Site icon narod.hr

Što je s transferom Edina Džeke u Hajduk?

džeke

Foto: fah

Tresla se brda rodio se – miš. Otprilike tako bi mogla okarakterizirati ”senzacionalna” najava dijela medija glede transfera bosansko-hercegovačkog reprezentativca Edina Džeke u Hajduk. Barem kako sada stvari stoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od euforije do realnosti

Na startu je bilo jasno, s obzirom tko je takvu priču pokrenuo, kako je spomenuti transfer zapravo na dugom štapu, a sada dolaze ”signali” iz izvora bliskih samom nogometašu kako je zapravo Džeko puno bliže ostanku u Turskoj nego dolasku na Poljud. Podsjetimo, Edin Džeko nogometaš je turskog Fenerbahčea.

Posljednjih dana zaista je napisano puno toga kad je transfer Džeke u Hajduk u pitanju, pa se čak nagađalo kako ”Bili” nude bosansko-hercegovačkom nogometašu dvostruko manju plaću od one koju zarađuje u Fenerbahčeu. Recimo da je godišnja plaća Džeke kao kapetana Fenerbahčea oko 4.2 milijuna eura, što znači kako bi u Hajduku zarađivao oko dva milijuna eura. I to je, prema svemu sudeći, za Hajduk previše, navodno bi se tako ”srušila ravnoteža u svlačionici Hajduka”. Naime, za Hajduk je u ovom trenutku teško zamislivo da jednom nogometašu, pa makar to bio i Džeko,  plati višemilijunsku plaću.

Džeko? Ako doista ostane u Fenerbahčeu može mirno, uz više nego solidnu financijsku ”potporu”, čekati nogometnu mirovinu. Naravno, ako želi u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije gotovo, iako je blizu toga…

Iako još uvijek prema turskim medijima, a oni su više senzacionalistički orijentirani, postoji mogućnost zaokreta kad je transfer Džeke u Hajduk u pitanju u ovom trenutku šanse su zapravo minimalne. Daleko je veća mogućnost ostanak sjajnog napadača u dresu Fenerbahčea, što je, dakako, šteta. Naime, i za HNL bilo bi itekako značajno kada bi što je više moguće poznatih nogometaša, s impresivnim karijerama, jedan dio svojih karijera odradilo u Hrvatskoj. Sjećate li se, ne tako davno spominjala se mogućnost povratka Luke Modrića u Dinamo?  Iako kapetan hrvatske reprezentacije ima 39 godina eventualni transfer, do kojeg, naravno, nije došlo, senzacionalno bi odjeknuo i izvan naše zemlje. Modrić je na kraju ostao, kako se i očekivalo, u Realu.

U Hajduku je posljednjih dana zavladala prava euforija a nakon što su se kao pojačanja spomenula imana Edina Džeke, Ivana Rakitića, ostanak Ivana Perišića… No, i jedan i drugi transfer u ovom trenutku daleko je od realizacije. A ni Ivan Perišić više nije toliko blizu ostanku na Poljudu kako je možda donedavno to izgledalo.

Gatusso želi pojačanja…

Trener Hajduka Gennaro Gattuso nakon poraza u pripremnoj utakmici kazao je eksplicitno kako mu trebaju pojačanja. Doduše Talijan je govorio o pojačanjima na krilnim pozicijama, no tko bi odbio Rakitića i Džeku? Međutim, i drugi treneri, prije Gattusa, tražili su pojačanja a onda su od njih ”svojevoljno” odustajali. Primjerice, Ivan Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati turski novinar…

Glede Džeke i eventualnog transfera na Poljud poznati turski novinar Sercan Hamzaoglu tvrdi da Džeko ne želi tek tako donijeti odluku o transferu. Drugim riječima, ostavlja vrata koliko toliko otvorena.

“Džeko i Hajduk? Da, istina je. Ponudili su mu dvogodišnji ugovor. Džeko želi raditi s Mourinhom i ne želi donijeti ishitrenu odluku. Razmatra ponudu”, spomenuo je Hamzaoglu.

Podsjetimo, uskoro će prijateljsku utakmicu odigrati Fenerbahče i Hajduk i nema sumnje da će i Džeko biti u središtu pozornosti, bez obzira što sada njegov transfer u Hajduk izgleda nerealno. No u nogometu, a pogotovo nogometnom biznisu, sve se brzo mijenja, zašto onda otpisivati nešto ako postoji i teoretska mogućnost ? Navijačima nije zabranjeno sanjati, što im drugo nakon svih ovih godina preostaje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version