Što se događa s Marinom Čilićem i kako biti pravi u Wimbledonu?

Foto: fah

Kako smo već pisali donedavno najbolji hrvatski tenisač, a u stvarnosti, gledajući ukupnu karijeru te sjajne rezultate, uz Gorana Ivaniševića najbolji hrvatski tenisač svih vremena, Marin Čilić, ispao je već u drugom kolu ATP turnira u Queen’s Clubu. Radi se o turniru kojeg je prošle sezone osvojio. Marina je iz turnira, popriličnom lakoćom, izbacio Argentinac, Diego Schwartzman. Hrvatski tenisač bio je nemoćan na servis Argentinca, a meč je trajao tek sat i 24 minute. Ovi podaci puno govore, hrvatskog tenisača izdao je čak i servis, na travi inače jedno od najjačih ”oružja” hrvatskog Davis Cup reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nakon novog poraza, i to na turniru na kojem je uvijek dobro igrao i koji je istinska uvertira za Wimbledon, Marin će ponovno nastaviti silaznu putanju, koja traje kontinuirano već duže vrijeme, na ATP ljestvici. Čilić više, nažalost, nije među Top 10, a nedavno ga je prestigao  Borna Ćorić, koji je tako postao formalno najbolji hrvatski tenisač ovog trenutka. S obzirom da je Marin u Londonu branio prošlogodišnji naslov u ponedjeljak bi mogao pasti sa 15. na 17. mjesto ATP ljestvice.

Nimalo zavidna situacija uoči Wimbledona, turnira na kojem je prije dvije godine izborio finale, a prije toga je tri godine zaredom igrao četvrtfinale. Puno više od pada na ATP ljestvici hrvatske ljubitelje tenisa zabrinjava loša forma hrvatskog Davis Cup reprezentativca, za koju očito, barem zasad, nema lijeka. Nije da Marin nije sve pokušao, je, ali ne ide. Mnogi se slažu da je Čiliću za povratak u TOP 10, povratak samopouzdanja, potrebna jedna velika pobjeda, nad velikim igračem iz kategorije Federera, Nadala ili Đokovića, no, s obzirom na sve ranija ispadanja iz turnira do mečeva s takvim igračima bit će teško doći, osim, nažalost, u prvim kolima. U prvim kolima igrači takve klase teško gube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.